Bijbaan nodig? Hier vind je de meeste vacatures

Geplaatst op:
Bijbaan nodig? Hier vind je de meeste vacatures

Bijbaan nodig? Supermarkten in Groningen zitten te springen om studenten.

Er is volop werk voor Groningers die bij de grootgrutters de vakken willen vullen en de boodschappen willen afrekenen. Van alle sectoren is de supermarktbranche degene die momenteel de meeste vacatures heeft openstaan voor staan voor mensen op zoek naar een bijbaan.

Dat blijkt uit een inventarisatie die Click’t deed onder de vacatures, geplaatst in de afgelopen dertig dagen op vacaturesite indeed.nl. Naast de supermarkten, zijn het vooral de commerciële functies waarin de bijbanen voor het oprapen liggen.

Het resultaat van een middagje turven:

 

 

Wie kan verkopen, heeft werk

Bij de Jumbo bevestigen ze het beeld dat de vacatures voor vakkenvuller je om de oren vliegen. “Het klopt dat wij in de stad Groningen veel vacatures voor bijbanen open hebben staan. We merken dat er in Groningen een groot aanbod aan bijbanen is“, vertelt woordvoerster Laura Valks-Piessens van het hoofdkantoor.

Ondanks de opkomst van het internet, zijn het nog steeds de ‘traditionele’ studentenbanen die het meest voorkomen: vakkenvuller, verkoper en bezorger. Het zijn vooral de commerciële functies die erg in trek zijn. Wie een beetje grote mond heeft en uitstekende verkoopskills bezit, kan altijd ergens aan de slag als straatverkoper, telemarketeer of winkelbediende.

Ook veel internetbanen

Toch zien we dat de markt aan het verschuiven is, want tijdens onze zoektocht kwamen we genoeg banen tegen waarvan een jaar of tien geleden nog geen hond had gehoord. Bijbanen zoals oals online marketeer (bedrijven zichtbaar maken op internet), WordPress-developer (websites bouwen) en Resource developer (geschikte werknemers voor bedrijven opspeuren op social media).

Uitzendbureau CoungCapital bevestigt dat de digitale markt groeit als kool. “Online is een groeiend segment voor heel veel bedrijven“, vertelt voorlichtster Suzane van der Camen. “De website wordt voor bedrijven steeds belangrijker, dus het aantal bijbanen groeit op dat vlak.”

Voetnoot: voor deze inventarisatie beperkten we ons tot 100 parttime vacatures, geplaatst tussen Kerst en eind januari (een window van precies dertig dagen). Het overzicht is ontdubbeld, omdat sommige vacatures bij meerdere uitzendbureaus is uitgezet.

In de rubriek ‘De Bijbaan’ bekijken we het komende jaar hoe de arbeidsmarkt voor parttimers er in de stad aan toe is. We kijken naar het grote plaatje en gaan op zoek naar mensen met een wel hele bijzondere manier om een paar knaken extra te verdienen.