In Groningen gaan vluchtelingen het ICT-personeelstekort oplossen

Geplaatst op:
In Groningen gaan vluchtelingen het ICT-personeelstekort oplossen

In de ICT is een flink tekort aan personeel. Stichting Groningen Verwelkomt laat vluchtelingen in dit gat springen.

CSS, PHP, Java en MYSQL… Zegt het jou iets? Dan is dat mooi, want dan ben je één van de weinigen die kan helpen om in de toekomst het personeelstekort in de ICT op te lossen. Maar weet wel dat je in de minderheid bent, want de ICT-sector zit met de handen in het spreekwoordelijke haar.

Ga maar na. Volgens het CBS heeft ruim een kwart van de  internetbedrijven in Nederland moeite om alle klussen uit te voeren, simpelweg omdat er te weinig deskundig personeel is.

To the rescue

Stichting Groningen verwelkomt zet zich in voor vluchtelingen in de stad Groningen. De stichting ziet in de nieuwkomers een uitgelezen kans om de personeelstekorten aan te vullen.

Zoia Albert geeft leiding aan het project. Zoia studeert IT aan de Hanzehogeschool Groningen en ziet de tekorten oplopen. Zoia: “Het tekort aan programmeurs op de arbeidsmarkt wordt steeds groter. Dat terwijl statushouders op zoek zijn naar ontwikkelingskansen om een betaalde baan te bemachtigen.”

Daarom komt Groningen Verwelkomt op 8 november met een programmeercursus voor nieuwkomers. “De deelnemers doen niet alleen programmeerskills op, maar leren ook de Nederlandse taal beter spreken en ontdekken de Nederlandse werkcultuur”, aldus Groningen verwelkomt.

Het is de bedoeling dat de deelnemers al na een half jaar doorstromen naar een werkervaringsplek, een baan of een opleiding.

code programmeren

Begeleiders gezocht

De stichting roept Stadjers en studenten op om te helpen. “Wij zoeken nog naar enkele programmeurs, die als vrijwilliger online of offline als vraagbaak kunnen dienen“, aldus de stichting. Wie dus een steentje (of cookie) bij wil dragen kan kijken op deze site.