De vijf beste openbare studieplekken in Groningen in 2019

Geplaatst op:
De vijf beste openbare studieplekken in Groningen in 2019

Tentamen voor de boeg? Vijf studieplekken in Groningen waar je ongestoord kunt blokken.

 

#1: Het Floreshuis

Het Floreshuis in Groningen van binnen

Het Floreshuis in de Korreweg is een prima plek om je laptop open te klappen. En, nog mooier: studenten zijn er van harte welkom (en talrijk aanwezig).

 

Lees ook:  Groningen eert zijn helden: bouw Feringa Building begonnen

 

#2: De bibliotheek 

Populaire studieplek, zeker onder studenten van de Hanzehogeschool. Zit vaak ramvol, dus kom op tijd. Of kom later op de dag, want deze hele periode is de bieb tot ’s avonds laat geopend.

Lees ook:  Met een groene tuin leef je gezonder, vertelt de stadsecoloog

 

#3: The Student Hotel

Studeren in internationaal gezelschap? Kijk, dat is best prima. Bij The Student Hotel kun je terecht voor een zitplek, goede wifi en voor de liefhebber ook nog eens een warme maaltijd.

 

#4: Een café telt in Groningen ook als studieplek

terras-groningen-5

De horeca in Groningen biedt uitkomst. Want ze hebben er goede wifi en ditto koffie, dus er zijn mindere plekken om je laptop open te klappen. Dus zoek je een café om te werken in Groningen? In het Elleboogkwartier en in de verschillende koffiezaken zijn de studenten kind aan huis.

 

#5: De Groninger archieven

groninger archieven

Weinig gebruikte studieplek in Groningen. Onterecht, als je het ons vraagt. Want het is goed bereikbaar (naast het station), muisstil en sfeervol: je wordt letterlijk omringd door de geschiedenis van Groningen. Let op: bezoekers moeten zich wel even aanmelden en de ruimte is er beperkt.

Lees ook:  Gratis workshop Sinterklaasgedichten schrijven in het Floreshuis