8 openbare studieplekken in Groningen in 2020

Geplaatst op:
8 openbare studieplekken in Groningen in 2020

Tentamen voor de boeg? Acht studieplekken in Groningen waar je ongestoord kunt blokken.

 

#1: De UB

Vaste studeerplek voor menig student. Voor hbo’ers wel even opletten: in principe zijn Hanzestudenten het hele jaar welkom, behalve tijdens bepaalde weken van de tentamenperiodes.

 

#2: Het Floreshuis

Het Floreshuis in Groningen van binnen

Het Floreshuis in de Korreweg is een prima plek om je laptop open te klappen. En, nog mooier: studenten zijn er van harte welkom (en talrijk aanwezig).

 

 

#3: De bibliotheek 

het forum in groningen aan de nieuwe markt

Van oudsher een populaire studieplek, zeker onder studenten van de Hanzehogeschool. Te vinden in het Forum Groningen.

 

#4: The Student Hotel

Studeren in internationaal gezelschap? Kijk, dat is best prima. Bij The Student Hotel kun je terecht voor een zitplek, goede wifi en voor de liefhebber ook nog eens een warme maaltijd.

 

#5: Een café telt in Groningen ook als studieplek

terras-groningen-5

De horeca in Groningen biedt uitkomst. Want ze hebben er goede wifi en ditto koffie, dus er zijn mindere plekken om je laptop open te klappen. Dus zoek je een café om te werken in Groningen? In het Elleboogkwartier en in de verschillende koffiezaken zijn de studenten kind aan huis.

 

#6: De Groninger archieven

groninger archieven

Weinig gebruikte studieplek in Groningen. Onterecht, als je het ons vraagt. Want het is goed bereikbaar (naast het station), muisstil en sfeervol: je wordt letterlijk omringd door de geschiedenis van Groningen. Let op: bezoekers moeten zich wel even aanmelden en de ruimte is er beperkt.

 

7: Koffiezaken

Koffiezaken genoeg in Groningen. En niet alleen geschikt voor koffie, want op sommige plekken kun je ook prima je laptop openklappen. De populairsten: Starbucks op het station, Coffee Company in de Ebbingestraat en Doppio Espresso in de Brugstraat.

 

8: De HanzeMediatheek

Gratis voor iedereen die een opleiding (of een cursus danwel een training) volgt bij de Hanze. Niet helemaal openbaar dus, maar voor veel studenten toereikend.