Fortnite was in 2018 het meest gegoogelde onderwerp van Groningen

Geplaatst op:
Fortnite was in 2018 het meest gegoogelde onderwerp van Groningen

Op de valreep van het oude jaar blikken we terug op de afgelopen maanden. En zo komen we erachter dat jullie allemaal in de ban zijn van Fortnite.

Want googelen, dat doen wij met zijn allen de hele dag door. En dat weet het bedrijf zelf ook echt wel.

Alle zoekopdrachten worden nauwgezet gevolgd en opgeslagen in het datacentrum in de Eemshaven en zijn te bekijken op Google Trends. En zo kijken we mooi even mee naar de trending topics van dit jaar, de onderwerpen die het hardste stegen in vergelijking met de rest.

 

De vijf trending topics in Groningen van 2018

 

1: Fortnite

De online shooter Fortnite maakte in 2018 een ware zegetocht. Na een succesvolle start op de Xbox en Playstation in 2017, veroverde het spel via mond-op-mondreclame de wereld en daarmee ook Groningen.

In 2018 volgde de onvermijdelijke overzetting naar Android, iOS en Nintendo, waarmee Fornite’s status als populairste game van dit moment definitief is. En daarmee staat het spel op de onbetwiste eerste plek van dit overzicht.

Lees ook:  Vera gaat voor mondkapjesadvies en vijftig bezoekers in de zaal

 

2: WK 2018


Het was wel even wennen hoor, zo’n wereldkampioenschap voetbal zonder Nederland in de poule. Geen Arjen Robben in een oranje tenue, geen hordes mensen voor de tv op het terras van De Drie en al helemaal geen Facebook-discussie over of we nou wel of geen megascherm op de Grote Markt moeten hebben.

En daarmee hebben we een stukje folklore gemist.

Maar wat blijkt? In Groningen maakt dat eigenlijk maar bar weinig uit. Het WK was namelijk het op 1 na meest yrending onderwerp van het jaar. Wat bewijst dat de sportliefhebbers hier met zijn velen zijn.

 

3: Bevrijdingsfestival Groningen 2018

bevrijdingsfestival groningen

Op 5 mei van het Stadspark afgeladen. Bomvol. Want door het mooie weer en doordat 5 mei dit jaar in het weekend viel, trok het bevrijdingsfestival dik 150.000 bezoekers.

Het was er zo druk dat je telefoon met geen mogelijkheid nog online kwam, wat de vermelding van het Bevrijdingsfestival in dit overzicht extra bijzonder maakt.

Lees ook:  Primeur: praten met de gemeenteraad vanaf de bank of de keukentafel

 

4: ing inloggen particulier

Mja… deze is dan wel bijzonder: Groningers hebben kennelijk Google nodig om in te loggen bij de bank.

Op zich wel handig als je in de supermarkt nog snel even je saldo wilt checken, maar heel spannend is het nou ook weer niet.

En waarom nou per se de ING in dit rijtje voorkomt en de ABN of Rabo niet? Wie het weet mag het zeggen.

 

5: Avicii

De hekkensluiter van dit overzicht is Avicii, een bekende dj en platenproducent uit Zweden. Avicii (oftewel Tim Bergling) overleed in april van dit jaar op de veel te jonge leeftijd van 28 jaar.

Zijn dood veroorzaakte een schokgolf in de internationale dance-scene.

De schokgolf was tot in het hart van de partyscene van Groningen te voelen en leidde tot het ultieme afscheid tijdens Kingsland in Stadspark: een eerbetoon van een minuut lang tijdens de set van Blasterjaxx. Niet in de vorm van stilte, maar met een luid applaus.