Zelfs Peter den Oudsten had het naar de zin op deze Pleinborrel

Geplaatst op:
Zelfs Peter den Oudsten had het naar de zin op deze Pleinborrel

Het is er al jarenlang traditie: de jaarlijkse Pleinborrel op het H.W. Mesdagplein. Buurtbewoners kwamen in grote getale op het buurtfeest af, onder wie burgemeester en buurtbewoner Peter den Oudsten.

Hein Bekenkamp  kijkt namens de organisatie met veel plezier terug op het hoge bezoek. “Toen het weer opklaarde, besloot ook het burgemeestersechtpaar, bewoners van onze buurt, een wandelingetje te maken en de pleinborrel aan te doen.” 

Geanimeerde kennismaking

De borrel is onderdeel van Rondje van het Plein. Tijdens dit jaarlijks terugkerende feest ontmoeten de bewoners van het 2e Schilderskwartier elkaar op het H.W. Mesdagplein.

Hein Bekenkamp vertelt ons over een geslaagde dag. “Er werd geanimeerd gepraat en kennisgemaakt.” Bewoners konden terecht in en rondom de partytenten voor een natje en een droogje. Letterlijk in dit geval, want er viel best wel wat regen.

Maar, zo vertelt Hein, de buurtbewoners namen dit sportief op. “Die bewoners bleken op donderdag 13 juni overigens allemaal watervast te zijn. Er werden af en toe wat paraplu’s opgestoken en er stond een partytent waarin het goed schuilen was, toen het hemelwater even erg krachtig naar beneden kwam.”

Veel studenten in 2e Schilderskwartier

Opvallend waren de vele nieuwe gezichten tijdens de pleinborrel. “Ook dit jaar waren er naast ouwe getrouwen heel wat nieuwkomers op de borrel afgekomen.

Een deel van de nieuwe aanwas zat hem in de vele studenten die hier in deze buurt wonen. “Goed, soms schuurt het wat en verschilt het dagritme van de ene buurtbewoner wel eens erg van die van de ander, maar tijdens Rondje van het Plein was het vooral gezellig en mengden jong en oud zich goed.”

Het Rondje van het Plein is mede mogelijk gemaakt met de Leven in Stad-subsidie. Ook subsidie ontvangen voor een gezamenlijke activiteit tussen Stadjers en studenten? Lees dan hier even verder.