Geen kerstmarkten in Groningen in 2020

Geplaatst op:
Geen kerstmarkten in Groningen in 2020

Eigenlijk wilden we de traditie hoog houden: alle kerstmarkten van 2020 in de stad Groningen in één overzicht. Maar corona besloot anders.

Normaal gesproken doen we op deze pagina elk jaar een overzicht van alle kerstmarkten in Stad. Leuk voor ons, nog leuker voor jullie. Een decembertraditie waar we elk jaar in de zomer al aan beginnen en waar we, blijkens uit bezoekerscijfers, elk jaar hele grote groepen mensen mee op weg helpen. Letterlijk.

Maar corona gooit roet in het eten.

Afgelopen zomer zag je het natuurlijk al van mijlenver aankomen: afgelastingen van kerstmarkten, omdat organisaties de spreekwoordelijke bui al zagen hangen.

Er ging een streep door eerder aangekondigde markten, zoals de Zweedse Kerstmarkt in de Suikerfabriek en het Winterfestival in de Oosterparkwijk. En andere kerstmarkten die op de agenda stonden, werden simpelweg niet aangekondigd.

 

WinterWelVaart

Héél even leek het erop dat WinterWelVaart door zou gaan, maar dan in een afgeslankte vorm: wel de kraampjes, niet de boten betreden. Maar inmiddels is ook die vergunning ingetrokken en is ook deze kerstmarkt van de baan. Er komt een bescheiden looproute door het A-kwartier, maar er zullen geen publieksactiviteiten plaatsvinden aan de kade.

Een toch al bizar jaar gaat daarmee uit als een nachtkaars. Speciaal voor de bezoekers die op dit artikel komen vanuit Google – hallo! – doen we een aantal random kerstplaatjes van de jaren hiervoor. Gewoon, omdat we het zo fijn vinden dat je op ons traditionele overzicht hebt geklikt.