Alle kerstmarkten van 2018 in de stad Groningen

Geplaatst op:
Alle kerstmarkten van 2018 in de stad Groningen

Kerstactiviteiten op komst! Een overzicht van alle kerstmarkten in de stad Groningen.

Zo. Het jaar 2018 loopt op z’n einde en we tellen langzaam de dagen af naar het nieuwe jaar. De temperaturen mogen dan laag zijn, van binnen lopen we al warm voor de komende periode: de kerst.

En wát een mooie tijd is dat ook. De kerstverlichting hangt al in de stad, de kerstboom op de Grote Markt is besteld en de ijsbaan is weer net zo mooi als alle jaren daarvoor.

En we hebben er weer zin in. Niet alleen in de twee dagen eten en drinken, maar ook vooral in het voorprogramma: de vele kerstmarkten in Stad, waar we onbeperkt kunnen slenteren langs kraampjes en standjes. Met Mariah Carey op de achtergrond en een topkerst in het vooruitzicht.

In de komende weken worden er in bijna alle hoeken van de stad wel kerstactiviteiten gehouden. Een overzicht van alle kerstmarkten in het centrum én in de wijken.

Lees ook:  Vijf manieren om als Stadjer een graantje mee te pikken van de Keiweek

 

Kerstfair Martiniplaza

De grootste  kerstmarkt op een vertrouwde locatie: Martiniplaza.

  • Wanneer: 30 november tot en met 2 december
  • Entree: online € 6, aan de deur € 8 en kids tot 12 jaar gratis
  • Info: Facebook

Zweedse kerstmarkt in de Suikerfabriek

Een sfeervolle markt in Scandinavische stijl in de almachtige suikerfabriek. Met Zweedse kaneelkoekjes, die je écht geproefd moet hebben.

  • Wanneer: 8 en 9 december
  • Entree: online € 6, aan de deur € 6,50.
  • InfoFacebook

 

Beijum

Op 8 december is het WIJ-gebouw van Beijum omgetoverd tot een winter wonderland. Waar je naar hartenlust oliebollen en kniepertjes kunt eten, terwijl je kids hun kerststukjes in elkaar knutselen.

 

Oranjewijk

Woon je in de Oranjewijk en ben je op woensdagmiddag vrij? Mooi. Op 12 december wordt de kerstmarkt gehouden in het buurtcentrum.

 

Helpman

Sprookjesachtige kerstmarkt in een speeltuin.

 

Hoornsemeer

Sfeervolle overdekte kerstmarkt aan het Allendeplein in het zuiden van de stad. Loop ook even langs de stand van studievereniging Panacea, want hier verkopen studenten stroopwafels en warme choco voor een goed doel: het Turiani ziekenhuis in Tanzania.

 

De Wijert

Gezellige kerstmarkt overdag, met een afsluitende vuurwerkshow in de avond.

 

Martinikerk

De bekendste kerk van Groningen geheel gehuld in kerstsferen? Kijk, daar doen wij het voor.

 

WinterWelVaart 2018

Gratis kerstmarkt langs de Der Aa’s. Met tientallen sfeervolle boten, waar onder elk dek wel iets bijzonders te ontdekken is… boordevol kerstactiviteiten.

 

Lewenborg

Een kerstmarkt in de kringloopwinkel… waarom ook niet? Leerlingen van het Heyerdahl College tekenden voor de organisatie én voegen een modeshow toe aan het kerstgebeuren.

 

De Beestenborg

Kinderboerderij De Beestenborg ligt vlakbij Kardinge en doet, wat ons betreft, niet onder voor de grote broer in het Stadspark. En is een prima plek voor een kerstmarkt én een kerstmatinee. Zin in!

  • Wanneer: 23 december
  • Info: website

 

 

Lees ook:  Kletsnat Stadspark spelbreker KEI-picknick

 

Organiseer jij een kerstmarkt, groot of klein, maar sta je nog niet in dit overzicht? Stuur dan even een mailtje en we voegen ook jou toe!