5 epische stadsfoto’s van lichtkunstenaar Robin

Geplaatst op:
5 epische stadsfoto’s van lichtkunstenaar Robin

Fotograaf Robin van Maanen heeft een grote passie: fotografie. Zijn passie brengt hem in alle grote steden, waar hij de meest epische foto’s maakt rond het thema donker/licht.

Bekende stadsgezichten worden door Robin vermengd met een spectaculair lichtspel, waarmee hij dag en nacht met elkaar verenigt. Het idee kreeg hij toen hij op het internet foto’s van Stephen Wilkes zag, die op een vergelijkbare manier speelde met dag en nacht. Robin: “Hoe gaaf is dát, dacht ik toen.”

Volgens Robin is het creatieproces eigenlijk heel simpel. “Je gaat naar een toffe stad je maakt de foto’s overdag. Dan ga je ergens een lekker hapje eten en wat foto’s bewerken van de andere steden.” Daarna is het een kwestie van wachten tot het goed donker is. “Als het donker is dan ga je weer naar dezelfde plekken om de foto’s weer te maken.” Daarna is het een kwestie van de foto’s samenvoegen in Photoshop. 

Hoe hij ervoor zorgt dat hij tweemaal op éxact dezelfde spot een foto maakt, dat is het geheim van de smit. “Hoe ik op precies dezelfde plek en onder dezelfde hoek dezelfde foto’s heb gemaakt? Daarover laat ik je zelf nadenken, haha.”

Met dank aan Robin zelf voor het mogen hergebruiken van zijn foto. Meer foto’s van deze talentvolle fotograaf zijn te zien op robinotof.nl.