Lasergamen op de Grote Markt

Geplaatst op:
Lasergamen op de Grote Markt

Noteer alvast maar in de agenda: op 10 oktober kun je lasergamen op de Grote Markt.

Laserguns. Vet spul. Rondrennen en intussen een potje real-life Battlefront spelen.

En voor wie wel van een potje schieten houdt, is 10 oktober een dag om alvast in de agenda te noteren. Want dan vindt er een grote lasergame-party plaats. Niet in de krochten van een verduisterd pand buiten het centrum, maar in hartje stad: op de Grote Markt.

 

Schieten voor het goede doel

De organisatie is in handen van Panacea, de studievereniging van geneeskunde-studenten in Groningen. De lasergame is onderdeel van hun benefietmaand, waarin geld wordt opgehaald voor het Beatrix Kinderziekenhuis in de Stad.

En dat is nodig, meent de organisatie, want het kinderziekenhuis verricht goed werk. “Voordat de kinderen gezien worden door een arts, moeten ze vaak lang wachten. Dit kan onrust, stress en angst opleveren.

De oplossing zoekt het ziekenhuis in gamification, maar hier is geld voor nodig. Een heleboel geld. “Het ziekenhuis wil een Nebula-strip plaatsen: een hypermodern scherm dat diverse spelopties combineert met fysieke activiteit. Dit geeft extra afleiding van het vervelende ziekenhuisbezoek.”

Deelname aan de lasergame kost € 5. Alle Stadjers en studenten zijn door de studievereniging uitgenodigd.

 

Over Panacea

De Medische Faculteitsvereniging Panacea is de studievereniging voor alle geneeskundestudenten in Groningen. Met 3500 leden is het een van de grootste studieverenigingen van Nederland. Meer over hun benefietmaand lees je op hun site: www.panacea.nl/benefietmaand.

Lees ook:  Wethouder, waarom is er nog steeds kamernood?