Kletsnat Stadspark spelbreker KEI-picknick

Geplaatst op:
Kletsnat Stadspark spelbreker KEI-picknick

Een kletsnat Stadspark maakt het onmogelijk om lekker te zitten en fijn te ontbrakken.

Het had een fijn begin van de dinsdagmorgen moeten worden: de KEI-picknick in het Stadspark. Maar helaas: het evenement is op het laatste moment afgezegd vanwege de hevige regenval van vannacht.

 

Stralend blauwe lucht

Op het moment waarop het evenement had moeten beginnen, is het droog in Groningen. Weliswaar is het wat winderig, maar de lucht is blauw.

KEI-voorzitter Remmie Palland: “Ja, de lucht is nu hartstikke blauw. Maar het gras is helemaal doorweekt. We kwamen vanochtend op de locatie, en het was écht kleddernat.” Geen plek waar vijfduizend KEI-lopers lekker kunnen zitten, dus.

De organisatie vindt het jammer dat het event op het laatste moment moest worden afgelast. “Aan de ene kant is dat pijnlijk, want je hebt er een jaar lang naar toegewerkt.” Toch reageert de voorzitter nuchter. “Je kunt er zelf niks aan doen. Dus moet je het loslaten en focussen op andere evenementen.”

 

Eten wordt niet weggegooid

Ondanks de afgelasting van de picknick, gaat de organisatie toch zorgen dat de dik 330 tassen met eten niet worden verspild.

Weggooien is zonde“, aldus de voorzitter die ons eerder al vertelde dat het bestuur de duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Een deel van de pakketten wordt daarom uitgedeeld op de KEI-camping; de rest wordt vanmiddag in MartiniPlaza aan de KEI-groepjes overhandigd.

 

KEI-parade blijft droog

Vandaag gaat de KEI-week verder met vanmiddag onder meer workshops tijdens KEI To Your Future en vanavond de KEI-parade in de binnenstad. En zoals het er nu naar uitziet, blijft het tijdens de parade droog.

Foto bovenaan: de KEI-picknick op archiefbeeld.

Update 12.30 uur: Tegen de meeste weersvoorspellingen in, trekken er opeens zware regen- en onweersbuien over de stad. De afgelasting is daarmee goed gekozen.