Een video van een piepjonge Arjen Lubach

Geplaatst op:
Een video van een piepjonge Arjen Lubach
Foto: OogTV

Arjen Lubach verbreekt vanuit Hilversum het ene Youtube-record naar de andere. Niet slecht voor een kerel uit de provincie die ooit zijn media-carrière begon in Stad.

Vijftien jaar geleden lukte het een toen nog piepjonge Arjen om landelijk in het nieuws te komen met zijn Eminem-parodie Jelle.

Samen met zijn partner in crime Janine Abbring nam hij in één klap zowel Eminem als De Kast op de hak en kreeg hij beef met een gekrenkte Syb van der Ploeg. Wat eindigde met een kort geding, waarbij de zanger het uiteindelijk verloor van de Groningers.

Making-of van Stan Jelle

De making-of van de destijds roemruchte clip werd vijftien jaar geleden gemaakt door OogTV. De video staat in de archieven van het Gronings AudioVisueel Archief en zo kunnen we zien dat Arjen zijn spitse humor al op jonge leeftijd had aangeleerd.

Met een grotere haardos dan tegenwoordig nam Arjen bij een ijskoude Hoornseplas de Friezen op de hak, wat een onvergetelijk moment in de Groninger media-historie opleverde. Check de video hierboven én het eindresultaat hieronder.