Gratis musical in de stationshal

Geplaatst op:

Luide muziek vult op donderdagmiddag de stationshal. Een groep enthousiaste artiesten trekt de aandacht met een bonte mix van zang en dans.

Tientallen mensen blijven staan om te kijken. Lang niet iedereen weet waar ze dit spontane optreden aan te danken hebben, maar dat maakt niet uit: het is een mooi staaltje entertainment op een warme donderdagmiddag. Live gezongen nog wel… heel knap gedaan.

station

Waar wat is het?

Het popup-optreden is promotie voor Hairspray de Musical, waarin afstuderende studenten van het Noorderpoortcollege op het podium laten zien waarom ze hun bul verdienen.

De musical is volledig gespeeld en geproduceerd door studenten, onder leiding van professioneel theatermakers: Karin Noeke en Marieke Klooster (bekend van Vrouw Holland) en theatermaker Hans Kroodsma.

hairspr

Festivaltent bij de Verzetsstrijderslaan

De opleiding bestaat 10 jaar, vandaar dat men extra groot uitpakt. Hoe groot? Best groot. Op de Verzetsstrijderslaan is een grote festivaltent neergezet, waar de studenten vanaf 20 juni in totaal 13 optredens geven. Noorderpoortstudenten doen daar alles zelf, van de opbouw en techniek tot de promotie en de kostuums.

Meer lezen? Neem dan eens een kijkje op www.hairspray.kunstmultimedia.nl en op Facebook.