‘Rooie Rinus’ schrijft liedje over Korrewegwijk/De Hoogte

Geplaatst op:
‘Rooie Rinus’ schrijft liedje over Korrewegwijk/De Hoogte

Een ode aan de Korrewegwijk, geschreven voor Frank den Hollander.

Er zijn al heel wat liedjes geschreven over het prachtige gebied waarin wij wonen. Liedjes over de stad. Liedjes over de Ommelanden. Zelfs ééntje over het Noorderplantsoen.

Maar een liedje over de Korrewegwijk en De Hoogte? Daar weten wij er zo snel niet eentje van te noemen. Tenminste: tot voor kort wisten we dat niet.

Want sinds dit weekend staat hij online: het nieuwe volkslied van de bekende wijk in het noorden van de stad. Een ode, gecomponeerd door Remko Wind en met teksten van Frank den Hollander, ook wel bekend als de helft van het duo Pé Daalemmer & Rooie Rinus.

 

Het verhaal achter het laidje

Wat is het verhaal?

Vorig jaar vond de eerste editie van De Wijk De Wereld (DWDW) plaats. Een evenement waarbij buurtbewoners uit Paddepoel/Selwerd en theatermakers elkaar troffen in de Stadsshouwburg. “Waar muziek klonk, gedanst en gespeeld werd“, vertelt Mirjam van der Heide van de organisatie.

Dit jaar gaat het evenement zijn tweede ronde in, dit keer georganiseerd voor bewoners van de Korrewegwijk en De Hoogte. En om de tweede editie feestelijk in te luiden, werd een lied gecomponeerd en van een videoclip voorzien.

Bijzonder detail: de tekst is geschreven door Frank den Hollander, in de regio natuurlijk beter bekend als Rooie Rinus.

Mirjam vertelt over de bijzondere samenwerking. “We hebben Frank den Hollander gevraagd om de wijk in te gaan, om mensen te spreken en de wijk te leren kennen.” En dat is gelukt, getuige het eindresultaat.

De videoclip (gemaakt door Lex Vesseur en Jelmer Buitenga) werd uiteraard opgenomen in de wijk, met héél veel locals in de hoofdrol.

De mensen uit de clip zijn voor het grootste deel deelnemers van De Wijk De Wereld, en een paar bewoners uit de wijk die we tijdens het filmen tegenkwamen“, besluit de organisatie.

Alles over de nieuwe editie van dit evenement lees je op dewijkdewereld.nl