Schuchtere eerstejaars bij start 51e KEI-week

Geplaatst op:
Schuchtere eerstejaars bij start 51e KEI-week

De 51e KEI-week is afgetrapt met het traditionele afhalen van de bandjes en tasjes.

Terwijl buiten de regen neerklettert, is het in het Academiegebouw een drukte van jewelste. De natgelopen vloer is spekglad, maar hier is hier vandaag niemand die z’n humeur door het weer laat beïnvloeden.

Logisch. Vandaag is immers de dag waarop de vijf- a zesduizend KEI-lopers inchecken en vormt daarmee het officiële startsein voor vijf onvergetelijke dagen in Groningen.

 

Het avontuur begint hier

De ene na de andere eerstejaars loopt het gebouw binnen, met een aantal van – zo schatten we – enkele tientalen per minuut.

De doorstroom is lekker vlot, met dank aan de hardwerkende vrijwilligers die de KEI-lopers door de eerste minuten van de KEI-week heen helpen. Polsbandjes worden snel uitgedeeld, tasjes idem dito. En dus staat iedereen binnen een paar minuten weer op het plein van de Broerstraat. Klaar voor het grote avontuur.

De sfeer op het plein is gemoedelijk. Rustig zelfs. Bijna timide. Hier geen gelal of vreugdeliedjes: de KEI-lopers kijken schuchter om zich heen. Ongetwijfeld nieuwsgierig naar wat er komen gaat. Wat ze kunnen verwachten, tijdens hun vijfdaagse avontuur in de mooiste stad van Nederland.

Buitengekomen slaat ieder zijn eigen pad in. Een enkeling bestelt een eerste biertje op het terras van Mr. Mofongo, de ander loopt richting Vismarkt.

Met hulp van Google Maps uiteraard. Want die nieuwe stad, die is nog wel even wennen.

Nu nog wel.