Ook studentenclubs lopen mee met de fakkeloptocht

Geplaatst op:
Ook studentenclubs lopen mee met de fakkeloptocht

Verschillende studentenclubs lopen vanavond mee met de fakkeloptochttegen de aardbevingsproblematiek.

Bij Dizkartes moedigt het bestuur de leden aan om mee te doen tijdens het volksprotest. “Wij hebben de actie gedeeld met al onze leden en ze aangespoord om mee te lopen, als ze dat zelf willen natuurlijk“, vertelt Leonie Wünker namens de club in de Peperstraat.

Het balletje kwam aan het rollen via een oud-lid, die momenteel bestuurslid is van Jongeren Milieu Actief. “Die heeft contact met ons opgenomen om ons op de hoogte te brengen van de actie“, vertelt Leonie. “We vinden het mooi om te zien dat een oud-lid van ons zich inzet voor dit doel en delen het dan ook graag met onze leden.”

Ook de Groninger Studentenbond heeft de achterban opgeroepen om mee te lopen tijdens de tocht. “Aardbevingen raken iedereen. Student of Stadjer“, aldus de GSB op Facebook. “We hebben iedereen nodig om de gaswinning te beperken tot een veilig niveau. Wij lopen daarom vanavond mee bij de fakkeltocht tegen de gaswinning.”

Andere clubs blijven afwezig

Toch voeren niet álle studentenclubs in Groningen actief beleid om vanavond de leden op de been te krijgen. Vindicat Atque Polit zal daarom vanavond niet in clubverband aanwezig zijn. “Wij lopen niet specifiek als vereniging mee met de fakkeltocht“, vertelt Jorien te Riet o.g. Scholten ons namens de bekendste studentenvereniging van Groningen. Vindicat laat volgens haar de deelname aan de leden zelf. “Elk lid kan uiteraard zijn of haar eigen mening vormen over de gaswinning en persoonlijk mee lopen.”

Ook Cleopatra heeft een uitnodiging om mee te lopen naast zich neergelegd. Het bestuur heeft namelijk de insteek om zich niet naar leden uit te laten over politieke evenementen. “Want hoewel wij natuurlijk wel zien dat wij vele leden hebben die deze actie steunen, kunnen wij nooit zeker weten of al onze leden er zo over denken“, vertelt Lola Kraan ons namens de vereniging. “Wij willen dat al onze leden zich thuis voelen bij ons, dus kiezen wij ervoor om ons bij dit soort zaken neutraal op te stellen. “

Vanavond om half acht begint de tocht.