Op kamers gaan? Tips voor aanstormende studenten

Geplaatst op:
Op kamers gaan? Tips voor aanstormende studenten

Op kamers gaan? Haal het beste uit je budget met deze praktische tips voor aanstormende studenten.

Voor de meeste studenten is het onlosmakelijk verbonden met het studeren: op kamers gaan. En daarom tien tips voor als je hier komt wonen.

 

Tip #1: Gebruik de kringloopwinkels slim

goedkope spullen voor in je studentenkamer haal je bij de kringloopwinkel in groningen

Kringloopwinkels zijn er in de stad legio. Niet alleen in het centrum, maar ook in de wijken vind je ze. En dat is maar goed ook. We namen de proef op de som en probeerden voor minder dan honderd euro een studentenkamer in te richten. En slaagden daar nog in ook.

Lees ook:  Een studentenkamer inrichten voor € 100. Kan dat?

 

Tip #2: Haal gratis spullen

Goedkoop is mooi, maar het kan nóg goedkoper. Gratis dus. En met ons overzicht (link hieronder) weet je precies waar je moet zijn.

Lees ook:  4 plekken waar de spullen gratis zijn

 

Tip #3: En koop een goedkope fiets

openbare fietsenverkoop in groningen

Groningen staat bekend om zijn compactheid, want alles is er met de fiets te doen. Maar dan moet je er wel ééntje hebben. Een fiets scoor je het goedkoopste op Marktplaats of een fietsenzaak met tweedehands fietsen. Of bij de openbare fietsenverkoop. Je moet er even vroeg voor opstaan, en een uurtje wachten bij de ingang, maar dan heb je wel een mooie tweewieler voor een prikkie.

Lees ook:  Goedkope fietsen in Groningen, maar je moet er wel vroeg voor opstaan

 

Tip #4: Studeren waar je wil

studeren in de openbare bibliotheek in groningen

Studeren in je studentenkamer? Het kan. Maar er zijn ook een hoop studenten die de bijbehorende afleiding koste wat kost proberen te voorkomen en een andere plek uitzoeken. Voor de academici is de UB een favoriete plek. En voor wie dat niet is? Daarvoor zijn een hoop alternatieven voorhanden.

 

Tip #5: Op kamers gaan? Maak een budget

bankbiljetten euro

Studeren kost geld. Vrije tijd ook. En de maandelijkse rekeningen? Bingo, kost ook geld. Hoeveel? We maakten de berekening en kwamen uit om een bedrag van boven de € 1100. Opdat je het weet.

Lees ook:  Een studentenkamer in Groningen kost €353 per maand