Elke dag fietsen er 35.000 mensen over de Zernikelaan

Geplaatst op:
Elke dag fietsen er 35.000 mensen over de Zernikelaan

Ruim 35.000 fietsers: zoveel passeren er elke dag over de Zernikelaan. En daarom heeft de toegangsweg tot de campus een flinke make-over gekregen.

De fietspaden en de rijbanen zijn voorzien van nieuw asfalt en de afritten van de ringweg zijn verbreed voor een betere doorstroming van het verkeer.

Ook het gebied, wat loopt van onder de Ring tot aan Blauwborgje is onder handen genomen. Meer overzicht voor fietsers en auto’s, het plaatsen van verkeerslichten, en het verplaatsen van de inrit naar het crematorium, moeten voor een betere verkeerssituatie zorgen.

In de zomer

upgrade zernikelaan

Dagelijks passeren er 35.000 fietsers de drukke verkeersader. Tenminste, op de dagen waarop het onderwijs op volle toeren draait. Daarom zijn de werkzaamheden uitgevoerd in de zomer, in de luwe periode waarin je hier nog een kanon kon afsteken.

De komende tijd wordt de laatste hand gelegd in de vorm van afrondende werkzaamheden, en in het najaar wordt er meer groen geplant.

De werkzaamheden zijn onderdeel van de Upgrade Zernikelaan, waarbij wordt geïnvesteerd in de verblijfskwaliteit en de verkeersveiligheid. De upgrade krijgt nog een vervolg: begin 2020 wordt de noordkant van de Zernikelaan onder handen genomen.

Lees ook:  Goede vraag: waar blijft die geur van suikerbieten?