Een kamer huren in Groningen? Zo werkt het.

Geplaatst op:
Een kamer huren in Groningen? Zo werkt het.

Een kamer huren in Groningen is de eerste stap naar het studentenleven. Hoe vind je je plekkie? We helpen je op weg met onze witte lijst van verhuurders en websites.

Op dit ogenblik zijn duizenden scholieren aan het zwoegen op hun eindexamens. En dat is maar goed ook, want na de zomervakantie wordt de nieuwe lichting sjaas losgelaten op het studentenleven van Groningen.

 

Athomeingroningen

Internationale website over woonruimte in Groningen. De openingspagina bevat een zoekmodule, waar je kamers vindt die worden aangeboden door legitieme verhuurders (zowel particulieren als corporaties en instanties warmee RUG en Hanze samenwerken).

 

Kamernet.nl

Kamernet.nl is de grootgrutter voor studentenkamers:  veel aanbod en een goede zoekmachine.

Wie slim is begint gelijk met zoeken. De meeste kamers worden in mei geplaatst en tussen juli en september zijn er de meeste zoekers. Als je in juni begint met zoeken, ben je de rest te snel af.

 

Woningnet

Laten we tot slot Woningnet niet vergeten, want op de grootste advertentiesite van Nederland voor woningen staat behoorlijk wat te huur. Je betaalt jaarlijks kosten voor je inschrijving en spaart intussen punten bij de woningcorporaties.

Het voordeel van een woningcorporatie: je bent zeker van professioneel onderhoud (want die mensen doen dat de hele dag). In Groningen hebben we een paar woningcorporaties die ook kamers verhuren:

Om het je makkelijk te maken, plaatsen de woningcorporaties hun aanbod op Woningnet. Je schrijft je in, betaalt inschrijfgeld en bouwt punten op waarmee je reageert op kamers.

Tip van de redactie: verleng je inschrijving nadat je een kamer vindt. Je weet maar nooit of je na je studie nog een woning wilt huren.

 

Facebook-groepen

Op Facebook wordt tegenwoordig van alles aangeboden. Spullen, auto’s en ook studentenkamers. Veel foto’s, dus je weet precies wat je huurt.

De beste Facebook-pagina’s om een kamer te scoren:

Ondanks dat deze groepen worden gemodereerd, is er altijd een kans dat er een malafide post wordt geplaatst. Gezond verstand is dus altijd een goed uitgangspunt. Nooit zomaar vooruitbetalen en altijd beseffen: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het soms dus ook niet waar.

Een kamer huren in Groningen kan nu ook op Facebook

Via-via een kamer huren

Eén Facebook-groep in he bijzonder tillen we er even tussenuit. Een heleboel kamers worden nooit online gezet, omdat ze via-via worden verhuurd zodra de oude bewoner vertrekt. Maar hoe kom je daar tussen?

Op de behulpzame Facebook-pagina Oproepjes voor Groningers, daar weten ze het wel:

Studente Charlotte Oudman: “Ik heb mijn kamer via via. Aan je kennissen vragen of ze het je willen melden mocht er in hun huis huis of in de huizen van vrienden kamers vrij komen. Zo heb ik laatst iemand zelf ook aan een kamer geholpen!” 

Studente Marijke Brouwer gooit social media in de strijd. “Al je vrienden vragen of ze je willen taggen op Facebook als ze een kamer zien.

 

whisper

 

Huis uit = een kamer huren in Groningen

Het begin voor een studie is een belangrijke stap: het huis uit! Hoe vind je tegenwoordig een kamer in Groningen? Het antwoord: goed zoeken! Het liefste naar eentje waar je in augustus in kan, want dan ben je op tijd voor de KEI-week.  De KEI-week is de introductieweek voor nieuwe studenten in Groningen en die wil je natuurlijk niet missen.

We zetten de verschillende mogelijkheden op een rijtje.

 

Ook in deze straat wonen? Een kamer huren in Groningen dat doe je met deze handige tips

Volgende keer in deze rubriek: Waar let je op tijdens een bezichtiging?Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe artikelen, like ons dan op Facebook!