Openbare toiletten in Groningen

Geplaatst op:
Openbare toiletten in Groningen

Openbare toiletten genoeg in Groningen. Best handig.

Je loopt door de stad met een volle blaas. Stiekem ergens in de bosjes plassen? Niet nodig. Hier zijn vijf plekken in de stad waar je snel naar het toilet kan.

1 – Openbaar toilet Grote Markt

Van buitenaf ziet het er misschien uit als een metrostation, maar van binnen is het openbare toilet op de Grote Markt een hele nette plek met mooie schone toiletten en grote spiegels. Kosten: € 0,50.

openbaar toilet op tussen de markten

2 – McDonalds Herestraat

Vroeger liep iedereen zo bij het toilet van “de Mac” naar binnen, tot men besloot om er draaihekjes voor te hangen.  Een bezoekje kost je nu € 0,50, maar die krijg je als korting terug wanneer je een frietje of een kop koffie koopt.

openbaar toilet van de mac donalds in de herestraat

3 – Gratis urinoir Noorderplantsoen

Deze tip is voor de mannen. Goed verstopt in het groen van het Noorderplantsoen is dit een ouderwets urinoir. Mét een putje op de grond en graffiti op de muur. De plaszuil oogt (en ruikt) bijzonder onfris, maar is wel gratis.

openbaar toilet noorderplantsoen groningen

 

4 – Openbare Bibliotheek

In het grote pand van de bibliotheek aan de Oude Boteringestraat hebben ze een wel hele fijne service: gratis toiletten. Trappetje op naar de eerste verdieping en je loopt er recht tegenaan.

 

5 – Toiletpalen Grote Markt

De kroegtijgers onder ons kennen hem al. Op de Grote Markt stijgt na zonsondergang een zuil op uit de grond, zodat mannelijke stappers opgelucht naar huis gaan. Destijds neergezet om het wildplassen onder de Martinitoren tegen te gaan, zodat de politie minder vaak mensen aanspreekt met het aloude “meneer, wat zijn wij hier aan het doen?”.

ondergronds openbaar toilet in groningen