Vrijwilligers naaiatelier verkopen mondkapjes op het station

Geplaatst op:
Vrijwilligers naaiatelier verkopen mondkapjes op het station

Vrijwilligers van het atelier Vanhulley verkopen vanaf vandaag mondkapjes op het station. Zo willen ze geld ophalen voor het goede doel.

De mondkapjes zijn herbruikbaar en te koop per één (‘enkeltje’) en per twee (‘retourtje’). Een mondkapje kost € 4,09 per stuk, uiteraard zonder dat er btw wordt afgedragen.

Het initiatief komt van het sociale naaiatelier Vanhulley, bekend van onder andere de ‘kon minder’-boxershorts.

 

Belangrijker dan ooit

Wie een mondkapje koopt kan, tijdens de aankoop, ervoor kiezen om € 1 of € 2 te doneren voor een goed doel. Specifiek: laptops voor de vrouwen die Vanhulley vertegenwoordigt. Want die zijn in deze tijden van veel thuiszitten zijn die belangrijker dan ooit.

Elza Huizing van Vanhulley over de vrouwen waarvoor de laptops zijn bedoeld: “Vaak hebben ze thuis geen of geen goede computer tot hun beschikking, en dat is voor het maken van huiswerk echt heel belangrijk.”

Een centrale huiswerkplek is het doel. “Als we dit doel behalen, kunnen we op ons atelier een huiswerkplek inrichten. Dat zou mooi zijn“.

 

Even lekker eruit

Het initiatief kwam vanuit één van vrijwilligers, die in de afgelopen weken hard heeft geholpen om mensen bij te staan tijdens de coronacrisis.

Voor de vrijwilligers van Vanhulley is de actie ook een mooi moment om de deur uit te gaan.“Voor onze vrouwen is het een unieke ervaring, en kunnen ze, na een best lastige periode van vooral thuis zitten met de kinderen, weer even lekker eruit”, aldus Vanhulley-oprichter Jolijn Creutzberg.

De mondkapjes van zijn op dinsdagochtend en vrijdagochtend van 8:30 tot 12:30 uur te koop op het voorplein van het hoofdstation.

Foto bovenaan: Archief stadclickt.nl en Adobe Stock, beeldbewerking door onze fotoredactie.