In Groningen slapen baby’s in een konijnenhok

Geplaatst op:
In Groningen slapen baby’s in een konijnenhok

In Groningen slapen niet alleen knaagdieren in een hokje. Ook baby’s worden in een bakerdoek gewikkeld om in de buitenlucht te slapen.

Het hok heet de lutje pot, komt vooral voor in het noorden en is al bijna een eeuw oud. Baby’s (ook pasgeborenen) en peuters slapen in een houten hok, beschermd tegen zon en regen.

Zielig? Niet als je de uitleg erbij hoort. De frisse lucht is goed voor de weerstand en door het daglicht maken de zuigelingen extra vitamine D aan. En dat is weer goed voor de groei van de botten.

Groot voorstander

Groninger kinderopvang SKSG is een groot voorstander van de lutje potjes. Zo’n groot voorstander dat ze er fier op zijn op hun website en een nieuwe advertentiecampagne op Facebook.

Het belangrijkste is dat wij in de praktijk merken dat veel kinderen het heerlijk vinden en er baat bij hebben“, aldus SKSG.

Dit komt omdat kinderen buiten rustig slapen en zo voldoende vitamine D binnenkrijgen. Ook kinderen met allergieën en astmatische aanleg hebben er voordeel van. “Want frisse lucht is goed voor de longen van baby’s“, aldus de kinderopvang.