Wat gaan ze doen met de Munnekeholm?

Geplaatst op:
Wat gaan ze doen met de Munnekeholm?

In de rubriek ‘nieuw stuk stad’ nemen we nieuwbouw en stadsontwikkeling onder de loep. Deze maand: wat gaan ze doen met de Munnekeholm?

De Brugstraat is klaar. En het zand tussen de voegen van de gele steentjes is nog maar net ingedaald, of de werkzaamheden schuiven een straathoek op. Next stop: Munnekeholm.

En daar wordt hard gewerkt. De noordkant van de straat is afgezet met blauwe hekken, noeste arbeiders lopen af en aan, en het fietsverkeer vanaf Zuuderdaip wordt omgeleid richting Akerkhof. De verkeersregelaar heeft het er maar druk mee.

Maar wat hebben de bouwvakkers voor ons in petto?

Ruimte voor voetgangers en fietsers

De missie is om de straat uitnodigender te maken voor voetgangers en fietsers. Net als in de Brugstraat (en bijvoorbeeld de Folkingestraat) wordt dit straks een weg zonder stoepranden. Aan het begin komt een ‘shared space’, die overloopt in een ‘hybride zone’: een overgangszone van een halve meter tussen de rijbaan en het trottoir, die door zowel fietsers als voetgangers kan worden gebruikt.

Ook handig: in de welbekende knik van de Munnekeholm komen ook straks weer fietsenrekken, waar de bezoekers van de USVA en de sportschool in het oude postkantoor ongetwijfeld blij mee zullen zijn.

De laatste belangrijke wijziging is de uitstraling. Het grijs verdwijnt uit de straat. Weg is straks het asfalt, want de straat wordt voorzien van onze kenmerkende gele steentjes. En dat ziet er dan zo uit:

munnekeholm toekomst

Bron afbeeldingen: Gemeente Groningen.