Kadepop: nét even anders dan de rest

Geplaatst op:
Kadepop: nét even anders dan de rest

Honderden vrijwilligers zijn momenteel hard aan het werk op het Suikerunieterrein. Hun doel: een knallend Kadepop neerzetten.

Zaterdag en zondag gaan de hekken open en is het rocken geblazen bij artiesten als De Staat, De Likt, MY BABY, De Wolff, Lucas Hamming, The Brahms, Causes, Haevn en vele andere. Met de kaartverkoop gaat het prima, en dus ziet het er naar uit dat het zaterdag en zondag een gezellige boel gaat worden, daar op Kadepop.

Organisator Willem Straat is tevreden. “Maandag zijn we losgegaan. Fysiek aan de slag.” De ploeg heeft vier dagen de tijd om een leeg Suikerunieterrein te veranderen in een festivalterrein. “Er moet een hoop gebeuren. Maar het gaat lukken hoor!” Zo’n 250 vrijwilligers zorgen dat er genoeg te doen is op drie podia (waarvan één in de open lucht en de andere twee in de oude fabriekshal) en daaromheen.

kadepop4

Geen standaard festivalterrein

Maar wat maakt dit festival nou anders dan al die andere festivals in de stad? De locatie is in ieder geval één. “Het is een oude fabriekslocatie. Een hele andere ervaring natuurlijk dan een standaard festivalterrein.”

Nét even anders dan de rest, dat is Kadepop in een notendop. Neem nou de catering. Meestal staat festivalvoer gelijk aan een kleffe snack uit de frituurpan, met een toefje mayo zodat er nog íets van smaak aan zit. Zo niet op Kadepop. “Geen frikandel dus. Alles wordt vers bereid en er is een uitgebreide kaart.” Ook het kinderprogramma heeft een twist. “Alles heeft een pedagogisch tintje”, aldus Willem. “Wij  willen geen springkussenparadijs, maar juist kinderactiviteiten waarbij ze wat leren. Pizza’s bakken, muziekles, een tasje maken. Dan hebben ze maandag op school een mooi verhaal om te vertellen.”

kadepop6

De drie toptips van de organisatie

Weekendje Kadepop in de planning? Drie tips van de organisatie:

  • Bands: Genoeg livemuziek. Willem geeft als tip om My Baby live te checken. “Alle bands zijn natuurlijk goed, maar deze  moet je zeker even meepakken”
  • Catering: Vooral veel verantwoord eten. “Zorg dus dat je maag van tevoren niet propvol zit“, grapt Willem
  • Sideshows: Bij Kadepop hoort livemuziek, maar er is meer te zien. Beeldende kunst, entertainment en een VR-room.

kadepop3

De Staat

De headliner van Kadepop, De Staat, was deze zomer uitgebreid in het nieuws naar aanleiding van een ontvangen subsidie van ruim een miljoen euro. Op social media waren daar veel verontwaardigde reacties over, maar de organisatie van Kadepop denkt daar héél anders over.

Willem: “Ik vind het geweldig dat zo’n topband een subsidie krijgt. In het Nederlands Elftal stoppen we ook een hoop geld. Maar zodra je een band de kans geeft om internationaal te scoren, dan kan dit volgens sommige mensen niet. Dat vind ik krom. Als je zo groot als Kings of Leon of Foo Fighters wilt worden dan red je het niet met een paar optredens per jaar. Daarom vind ik het geweldig dat De Staat deze kans krijgt.”

kadepop2

De foto’s in dit artikel zijn genomen door Gans Fotografie tijdens de editie van 2015. Meer op Kadepop lees je op kadepop.nl en op Facebook.