Deze 5040 KEI-lopers hebben de beste keuze van hun leven gemaakt

Geplaatst op:
Deze 5040 KEI-lopers hebben de beste keuze van hun leven gemaakt

In totaal 5040 eerstejaars schreven zich in voor de KEI-week, aldus een trotse organisatie. Gisteravond vierden die KEI-lopers op de Grote Markt de beste keuze die ze in hun leven konden maken: studeren in Groningen.

Dames en heren zijn jullie ready?” Met deze retorische vraag zet zangeres en Spotify-fenomeen Tabitha de juiste toon op de Grote Markt. Het is even na tienen en het bekendste plein van Groningen stroomt vol.

De leeftijd is jong, de dresscode is hip. En de sfeer is perfect. De Grote Markt is afgeladen en zo hoort het ook.

Om ons heen zien we dat de KEI-groepjes zijn gevormd. Groepjes eerstejaars onder begeleiding van een meerderejaars, die gezamenlijk de introductieweek inluiden. Zouden ze doorhebben dat de eerste stappen richting levenslange vriendschappen hiermee zijn gezet?

Grappig om te zien zijn de vele Stadjers die op het evenement zijn afgekomen. Sommige zelfs met kinderen. Achteraan staan ze, zo’n beetje waar de Grote Markt ophoudt.

 

Vlam in de pan

chris cave tijdens de spectaculaire opening van de keiweek (2)

Waren vanochtend de blikken schuchter, bij het aantreden van de dj komt de Grote Markt in beweging. De KEI-papa’s en KEI-mama’s zijn de smaakmakers: zij dansen doorgaans als eerste, met hun KEI-kindjes in de kielzorg. Iets met het goede voorbeeld geven.

En het werkt, want bij de klanken van Titanium slaat om elf uur voor het eerst vanavond de boel op tilt. De Grote Markt staat te dampen.

De KEI-lopers worden welkom geheten door alles en iedereen, waaronder het voltallige KEI-bestuur. Rapper Chris Cave, tevens vertolker van het officiële KEI-lied, doet er rond elven nog een schepje bovenop tijdens zijn welkomstwoord.

Studeren in Groningen was de allerbeste keuze die ik ooit gemaakt heb. En die keuze hebben jullie ook gemaakt!” Want, zo voegt hij er aan toe: “Groningen is de stad waar álles kan.”

De KEI-week duurt nog tot en met vrijdag. Het aantal van 5040 inschrijvingen was gemeten op dinsdagochtend en kan dus nog hoger uitvallen.