Vette open dag broedplaats in Vinkhuizen

Geplaatst op:
Vette open dag broedplaats in Vinkhuizen

Komende zaterdag nog geen plannen? Kar dan even richting Vinkhuizen voor de open dag van Backbone050.

Backbone050 is dé broedplaats voor creativiteit in Vinkhuizen. Tientallen artiesten en andere creatievelingen huren hier een ruimte in het oude schoolgebouw van de Vinkenborgh. Zeg maar net als de Puddingfabriek, maar dan allemaal nét even wat losser en vrijer.

Zaterdag opent de broedplaats haar deuren voor iedereen die nieuwsgierig is. En dat betekent demonstraties, rondleidingen en veel activiteiten waaraan je zelf mee kunt doen.

IMG_2386

Veel sjouwen

Stagiair Celine, die de open dag organiseert als onderdeel van haar eindproject, heeft het er maar druk mee. “Ja, ik denk dat het veel sjouwen wordt“. Want speciaal voor de open dag versleept een deel van de ‘bewoners’ van Backbone hun spullen naar de begane grond en de aula, om daar te laten zien hoe ze van hun passie hun werk hebben gemaakt. En reken maar dat er dan veel te zien is.

 

backbone050

 

Dit móet je gezien hebben

De drie top-tips van Click’t.

  • Virtual Reality: Een heus virtual reality-pak staat voor je klaar. Je zet de bril op, pakt de controllers en stapt letterlijk in een andere wereld. “Je komt in een verlaten hotel en gaat zombies afschieten“, vertelt Peter Loef van New Game Studios.
  • Kickboksen: Sportschool SheraFight huurt de gymzaal van Backbone en geeft daar vechtsportlessen. Tijdens de open dag vertelt de instructeur over wat de sport precies inhoudt en zijn er demonstraties kickboksen (lees: je ziet vechtende mensen!). En tussen 15 en 16 uur mag je zelf de bokshandschoenen aantrekken om te trainen onder begeleiding van een professionele leraar
  • Computerapparatuur uit de eighties: We zijn allemaal gewend aan onze Androids en iPads. Maar hoe zagen computers er ook al weer uit in de jaren tachtig? Studio Bits ‘n’ Bones neemt een oude computer uit de jaren tachtig mee en vertelt je over wat computers vroeger allemaal al konden (en wat nog niet)

 

En da’s nog niet alles

Er is nog meer te zien. Veel meer. Zo zijn er rondleidingen, mag je zelf je skateboard meenemen naar het skatepark, meedansen tijdens demonstraties en zelfgemaakte sieraden bewonderen.

De open dag van BackBone050 is zaterdag 3 september van 14 tot 18 uur aan Travertijnstraat 12 (in het pand van de oude Vinkenborgh). Entree is uiteraard gratis.