Albertus Magnus verzamelt bierdopjes voor kindermiddag

Geplaatst op:
Albertus Magnus verzamelt bierdopjes voor kindermiddag

De Studentenvereniging Albertus Magnus zamelt deze week bierdoppen in. De doppen zijn bedoeld voor kinderen, om muziekinstrumenten mee te maken tijdens de kindermiddag Uit De Kunst Doen (komende zondag aan de Rijtemakersrijge).

Esmee Eijzenga, lid van de organisatie van Uit De Kunst doen, is heel blij met de inzamelactie van de studentenvereniging. “We hebben best wel veel dopjes nodig. Bij Albertus waren ze gelijk heel enthousiast om ons te helpen, want ze hadden er nog behoorlijk wat liggen.”

De dopjes gebruiken de kinderen om muziekinstrumenten van te maken. Een kwestie van een gat erin maken, touwtje er doorheen en een handvat plaatsen. Vinden kinderen leuk. “Als het rammelt heb je leuk geluid. Muziek en geluid doen het bij kinderen goed”, lacht Esmee.

Uit de Kunst doen = expressie

Uit de Kunst Doen is een gratis evenement waarbij kinderen bezig gaan met kunst. De nadruk ligt op expressie. “Want wij vinden het belangrijk dat kinderen vrij zijn en niet té veel richtlijnen krijgen.”

En dus is het voor de kinderen vooral een middag met veel fun waarbij ze naar hartenlust kunnen knutselen, stoepkrijten, zingen (onder begeleiding van Ellen Kloosterman van Happy Voice) en dansen. Precies zoals kinderen horen te doen, dus.

Samenwerking met studenten

Het evenement is niet nieuw: vorig jaar was de eerste editie. Wat wel nieuw is, is de samenwerking met de studentenbeweging in Groningen. Niet alleen Albertus werd betrokken, ook Minerva zet dit jaar de schouders eronder.

Esmee (zelf Minerva-studente) vertelt hoe de studenten meehelpen. “We wilden zoveel mogelijk studenten erbij betrekken. Dat is gelukt.” Studenten aan de docentenopleiding zijn de hele middag bezig met de kinderen. “En ze zijn heel betrokken bij het evenement. De studenten gaan met de kinderen muziekinstrumenten maken.”

Uit De Kunst Doen is zondag 25 september van 13 tot 16 uur aan de Reitemakersrijge. Entree is gratis, dus heb je een kind, neefje/nichtje of buurtkind, kom dan langs! Check Facebook voor meer informatie.