Vijf tips voor een origineel Groninger cadeau

Geplaatst op:
Vijf tips voor een origineel Groninger cadeau

Op zoek naar een typisch cadeau uit Groningen? Zo gepiept. Vijf op en top originele Groninger cadeautips.

 

1 – Inburgeringscursus Groningen

boek inburgeringscursus groningen

Nieuw in Groningen? Dan is dit lollige boekwerk verplichte literatuur.

In honderd grappige pagina’s leer je van Frank den Hollander en Herman Sandman je je door het Groningse leven heenbluft. Hun versiertips voor in het cafe zijn legendarisch: “Mos een pot bier bebb’n?“, aldus de auteurs.

Te koop voor een tientje bij (o.a.) Van der Velde aan de Vismarkt.

 

2 – Ich bin ein Groninger

Dit t-shirt is al jarenlang populair bij zowel studenten als Stadjers en wordt natuurlijk ook opvallend vaak gedragen in het thuisvak bij FC Groningen.

Hilariteit gegarandeerd als je toevallig eens een keer een Duitser tegen het lijf loopt in dit originele cadeau uit Groningen.

Te koop voor € 15,99 bij de VVV aan de Grote Markt.

 

3 – Typisch Groninger klok

groningen putdekselklok

Is je wel eens opgevallen hoe de Martinitoren prijkt op alle putdeksels van de stad? Het inspireerde kunstenaar Sander om replica’s van de putdeksel te voorzien van wijzers en zo een hele bijzondere klok te maken.

Te koop voor iets minder dan honderd euro via Sander’s Facebook.

4 – Grunneger spaigelploatje

holt en stoal van edwin jongedijk

Is je schoonmoeder, vriend(in) of huisgenoot een dikke fan van Radio Noord? Of gewoon toe aan een stoomcursus Groninger popmuziek? Loop dan eens de kelder van de Plato binnen, want de afgelopen jaren hebben een paar van de bekendste Groninger troubadours magistrale platen uitgebracht.

Volkszangers als Edwin Jongedijk, Krödde, Jan Henk de Groot, Arnold Veeman en Erwin de Vries bezingen – in hun eigen dialect – hun geboortestreek in geuren en kleuren.

 

5 – Gronings bier

gronings bier van baxbier

Het lekkerste bier brouwen ze niet in Twente of aan de Amstel. Nee, gewoon hier, in Stad.

Keuze genoeg, want bij Slijterij Groningen aan de Vismarkt kunnen we kiezen uit Bax Bier, Grunn en het wolvenbier van Brouwerij Groningen. Proost!