Wat kun je doen op Koningsdag als je geen bier drinkt?

Geplaatst op:
Wat kun je doen op Koningsdag als je geen bier drinkt?

Weer of geen weer: morgen vieren we fijn de verjaardag van Wim-Lex.

Koningsdag. Voor half Groningen staat het gelijk aan een nacht en een dag lang door de binnenstad banjeren met een plastic bekertje bier in de hand. Maar wat doet die ándere helft? Wat moet je doen als je geen bier drinkt?

Het antwoord… wijn drinken.

Nee, da’s flauw. En kan beter. We gingen op zoek naar een alternatief programma voor Koningsdag, geschikt voor wie ook kan feesten zonder te hossen.

De vrijmarkt

Marktplaats in de open lucht, langs de singels en in de Westerhaven. Snuffellen tussen oud speelgoed, afgedankte cd’s en nostalgische pc-games. En alles is voor een appel en een ei te koop.

De wijk in

Tuurlijk: Koningsdag wordt gevierd in het centrum. Maar óók in de wijken. Tips van de redactie: de braderie aan de voet van de machtige suikerfabriek in Hoogkerk; het Foodplein aan de Oosterhoogebrug; Ponyritjes in Helpman en een voetbalrodeo in Drielanden.

Shoppen

Shoppen op Koningsdag? Waarom niet. Even een blik geworpen op onze timeline, en we zien sponsored ads van de ene na de andere Kingsday-sale.

Sporten op de Grote Markt

Zin om te bewegen? De Grote Markt staat de hele dag in het teken van sport, spel en gezelligheid. Dansoptredens, een workshop urban house en voor de kids een hele rits springkussens.

Thuis voor de buus

Ken ook natuurlijk. Aapjes kijken kan prima op Youtube.