Stadjerspas populair door gratis cadeaubonnen

Geplaatst op:
Stadjerspas populair door gratis cadeaubonnen

Driehonderd Stadjers hebben de afgelopen dagen de Stadjerspas aangevraagd. Vorige week beloofde de gemeente gratis cadeaubonnen aan houders van de pas.

Een gratis cadeaubon voor iedereen met een Stadjerspas: dat is de belofte die de gemeente vorige week op Facebook plaatste. Elke pashouder krijgt eind november een aanbod: of een speelgoedbon van € 25 (voor jongere kinderen); of een kledingbon van € 50 (voor aanstormende pubers). Gratis en voor niets.

Een gebaar van de gemeente naar de minima, die het toch al niet makkelijk hebben in de komende dure decembermaand.

Mensen die elkaar taggen

De actie bleef niet onopgemerkt. Een hele bult reacties was het resultaat, met mensen die elkaar tagten en het bericht deelden met hun vriendenlijst.

En ze vroegen massaal de Stadjerspas aan.

Inmiddels zijn we anderhalve week en driehonderd aanmeldingen verder. En de aanmeldingen blijven binnenstromen. De gemeente is verrast. “We zien het resultaat van de actie inderdaad terug in het aantal aanmeldingen“, vertelt gemeentewoordvoerder Paul Spoelstra.

Lees ook:  Goede vraag: waar kun je gratis parkeren in Groningen?

Met de Stadjerspas ondersteunt de gemeente mensen met een minimuminkomen. Wie in aanmerking komt voor de gratis pas profiteert van kortingen en aanbiedingen (zoals deze).