Burendag in aantocht

Geplaatst op:
Burendag in aantocht

Op 28 september komen overal in Stad buren het huis uit om elkaar beter te leren kennen. Inmiddels is het mogelijk om je evenement aan te melden.

Het is zo’n fijne najaarstraditie: Burendag. Een dag die inmiddels overal in Nederland wordt gevierd en vorig jaar in Stad alleen al op tientallen aanmeldingen kon rekenen.

 

Laagdrempelig evenement

De organisatie is duidelijk over de achterliggende gedachte. “Op Burendag willen wij zoveel mogelijk buren met elkaar in contact brengen.” Met een goede reden, aldus de organisatie. “Omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor de buurt.”

Lees ook:  Studenten geven ondernemers spoedcursus online marketing

Het leuke aan de Burendag is de laagdrempeligheid van het hele gebeuren. Wie een tof idee heeft, kan zich aanmelden. Barbecue? Check. Speeddate? Dubbelcheck. Springkussen? Triple check.

En dat geldt dus niet alleen voor buurtverenigingen, maar ook particulieren kunnen zich aanmelden.

 

Tip: subsidie voor buurtactiviteiten

buurtfeest zeeheldenbuurt 3

Organiseer jij (tijdens Burendag of daarbuiten) een feest of activiteit, waarbij Stadjers en studenten elkaar ontmoeten?

Kijk dan ook even naar de Leven in Stad-subsidie, waarmee het budget van je buurtactiviteit kan worden aangevuld tot en met € 500.

Lees ook:  Een buurtfeest organiseren? 11 tips en een hoop inspiratie

Foto’s: verschillende buurtfeesten op archiefbeeld.