Het verhaal van The Student Hotel

Geplaatst op:
Het verhaal van The Student Hotel

Luxe kamers op negen verdiepingen, voor een groot deel speciaal gericht op studenten: The Student Hotel opende eerder deze maand. We gingen op bezoek.

In de lobby van het hotel ontmoeten we manager Jan Akkermans. Druk om van alles en nog wat te regelen, want als we langskomen is het hotel net open.

En dat het hotel nieuw is, dat is te zien. Alles glimt, op de leren stoelen is geen krasje te zien en de tv’s zien eruit alsof ze onlangs uit de verpakking zijn gehaald. Want dat zíjn ze ook.

The Student Hotel Groningen - 10

We zijn in The Student Hotel. Wat houdt dat in?

“The Student Hotel is een hotel waar we luxe studentenkamers combineren met luxe hotelkamers. Wij bieden studenten een internationale omgeving en een full-service oplossing. Gasten kunnen bij ons verblijven van één nacht tot één jaar. Alles staat in het teken van verbinden, ontmoeten en van elkaar leren.”

The Student Hotel Groningen - 03

En hoeveel reken je voor een kamer?

“Onze studentenkamers zijn te huur voor één of twee semesters. Een kamer begint bij € 635 per maand en dan woon je een half of een heel studiejaar in een luxe hotel.”

The Student Hotel Groningen - 06

Een uniek concept?

“Wat wij bieden is geborgenheid. Stel dat je vanuit China naar Groningen komt om te studeren… Je komt aan op het Centraal Station en pakt de taxi naar ons hotel. Vanaf dat ogenblik voelt het heel veilig. Je zit hier met andere studenten die allemaal hetzelfde meemaken als jij. Allemaal internationale studenten die een bepaalde periode hier wonen, studeren en van het leven genieten.”

The Student Hotel Groningen - 01

Internationale studenten vormen jullie grootste doelgroep, right?

“Ja, want voor die internationale studenten is dit een perfecte oplossing. Maar ook voor andere studenten. Je bent in een omgeving met gelijkgestemden en je hebt hier alles. Je kan sporten, eten en in de bibliotheek zitten. Er is een receptie, gratis wifi, een gedeelde keuken en een leenfiets. Alles wat je in Groningen nodig hebt.”

The Student Hotel Groningen - 05

En wat nou als iemand hier wil slapen, maar geen student is?

“Wie geen student is, die is natuurlijk ook welkom. We hebben twee opties: voor iedereen hebben we hotelkamers en we hebben een stay awhile-arrangement. Stay awhile bieden we aan bij mensen die voor twee weken of langer een woonruimte zoeken. Denk daarbij aan mensen die door Nederlandse bedrijven naar Groningen worden gehaald om een paar maand hier te werken.”

The Student Hotel Groningen - 11

Drukke periode zeker voor een hotelmanager?

“Het zijn hectische dagen. Het pand is 1 juli opgeleverd en toen kregen we de sleutel. We wilden een week later openen, dus we hebben alles in een week ingericht. Iedereen heeft dag en nacht gewerkt om dat mogelijk te maken. Housekeeping deed de kamers, keukenpersoneel de keuken. En uiteindelijk is het gelukt. Bij de oplevering stonden er alleen het ruwe meubilair, een week later was het een volledig ingericht hotel.”

The Student Hotel Groningen - 07

Hoe ging de eerste week?

“We openden op vrijdag met een friends and family-weekend. Vrienden en familie bleven een nacht slapen en gaven feedback. Een dag later openden we officieel. We zien de boekingen per dag oplopen. Dat geeft een enorme kick!”

The Student Hotel Groningen - 08

Meer over The Student Hotel lees je op de website en op Facebook.