Een studentenkamer in Groningen kost €353 per maand

Geplaatst op:
Een studentenkamer in Groningen kost €353 per maand

Studenten in Groningen betalen gemiddeld € 353 per maand voor een studentenkamer. Dat is ruim honderd euro goedkoper dan in Amsterdam en ruim onder het landelijk gemiddelde van € 359.

Dat meldt Elsevier op basis van recent onderzoek. Hiermee is Groningen een van de goedkopere steden van Nederland. Het kan namelijk een heel stuk duurder: in bijvoorbeeld Amsterdam moet je een flinke € 455 per maand lappen. Da’s toch flink wat tassen met boodschappen verschil.

 

1-1252850141NeWn

Maar klopt het ook?

De grote vraag is natuurlijk: klópt het bedrag wat Elsevier noemt ook in de praktijk? Een gemiddeld bedrag is natuurlijk leuk, maar kun je ook daadwerkelijk op een verhuurder afstappen en een kamer huren voor dit bedrag?

Mariet van Veen, verhuurster in Stad en lid van Vastgoed Belang, vindt van wel. “Ik verhuur kamers vanaf € 250 en daar komt ongeveer € 80 a € 90 bij aan servicekosten voor bijvoorbeeld de energierekening. Dus dan kom je inderdaad op dit bedrag uit“.

Van Veen merkt op dat de huurprijzen niet snel stijgen, omdat het prijspijl in de afgelopen veertig jaar amper is veranderd. “De huurprijzen zijn met de inflatie meegestegen, maar door het puntenstelsel kunnen ze niet sneller stijgen dan dat.”

Lees ook:  Vijf studieplekken in Groningen (als de UB vol is)

De statistieken

Top 3 duurste studentensteden:

  1. Amsterdan: € 455
  2. Haarlem: € 436
  3. Den Haag: € 428

Top 3 goedkoopste studentensteden:

  1. Enschede: € 304
  2. Ede: € 288
  3. Dronten: € 286

Bron: Elsevier