7 redenen om naar Zomerwelvaart te gaan

Geplaatst op:
7 redenen om naar Zomerwelvaart te gaan

De kades van de Hoge en Lage der A zijn dit weekend de place to be tijdens Zomerwelvaart.

Zeven redenen om dit weekend een kijkje te nemen aan de kade.

1: Het vakantiegevoel in eigen stad.

Bootjes, vlaggen en toeristen: de stad doet zelden zó toeristiek aan als dit weekend.

2: Gratis muziek

Op het Vishoek Podium is gezorgd voor een breed programma, variërend van reggae tot rock. Volledige programma lees je hierrrrr.

3: Je weet nooit wat er op zo’n boot gebeurt

Elke boot die je binnengaat levert een verrassing op. In de ene boot zie je een theatervoorstelling, op de andere vertellen ze verhalen uit lang vervlogen tijden. En zo levert elke boot die je entert weer een nieuwe ervaring op.

4: Zeldzaam is mooi

Op de Zeldzaam Mooi-markt koop je handgemaakte spullen en gerechte. Echt unieke producten, die je nergens anders kunt kopen. Handgemaakte sieraden? Check. Handgeschilderde stadsgezichten? Dubbelcheck. Scandinavische delicatessen? Driedubbelcheck.

Lees ook:  'Proeftuin' De Wijert gaat sneller van het gas af

5: Kamper Kogge

Veel unieke schepen, maar deze is wel héél bijzonder. De Kamper Kogge is een authentiek evenbeeld van de handelsschepen zoals die in de veertiende eeuw onze havens in- en uit voeren. Dit stukje cultuurhistorie moet je toch echt even zien.

6: Gewoon even lekker socializen

Want gewoon hangen, dat kan op Zomerwelvaart natuurlijk ook. Er is een tap, een terras en ongetwijfeld kun je ook wel ergens een schaaltje bitterballen kopen.

7: Hartjes scoren op Instagram   

Er zijn maar weinig festivals waar je mooiere foto’s maakt dan op deze. Tip van onze fotograaf: zorg dat je er bent tijdens het uurtje ná zonsondergang, dus grofweg tussen half tien en half elf. Met een beetje geluk kleurt de lucht helderblauw en maak je de meest bijzondere avond foto’s. Hartjes op Instagram gegarandeerd.

 

Zomerwelvaart is van  28 tot en met 30 juli 2017 en is natuurlijk gratis toegankelijk. 

Fotografie: Knelis in opdracht van  Marketing Groningen

Lees ook:  Primeur: praten met de gemeenteraad vanaf de bank of de keukentafel