Yes…. WinterWelVaart gaat doorrrrrrrr

Geplaatst op:
Yes…. WinterWelVaart gaat doorrrrrrrr

Gaat WinterWelVaart van 2020 coronaproof door? Zoals het er nu naar uitziet: ja!

Okay, dus het is nog zomer. Volop zon, dus éigenlijk helemaal nog geen tijd om vooruit te blikken naar de kerst. En toch doen we het, want de ‘r’zit in de maand.

En sowieso: in een raar jaar als 2020 grijp je elke kans aan om uit te kunnen kijken naar iets leuks… Zoals de kerstmarkten.

 

De mooiste kerstmarkt van Groningen?

Vraag aan een handvol Groningers wat de mooiste kerstmarkt van Groningen is, en de kans is groot dat je de naam WinterWelVaart meerdere keren voorbij hoort komen.

Snappen we wel.

In de afgelopen jaren was het immers heerlijk struinen langs de Der A’s. Bootjes kiek’n, Instapics-schieten en toevallige ontmoetingen met oude bekenden. Het Noorderzon-gevoel, maar dan op de vooravond van de winter.

En nergens ter wereld zou het festival mooier ogen dan in onze eigen, historische binnenstad.

 

En de 2020-editie gaat doorrrrrr

Lange tijd bleef het onduidelijk of WinterWelVaart in 2020 door zou gaan. Inmiddels is de kogel door de Martinikerk: de kerstmarkt heeft een vergunning om door te gaan. In een aangepaste vorm, dat dan wel weer wel.

Namens de organisatie vertelt Harrie de Vries ons dat de voorbereidingen voor de 2020-editie van WinterWelVaart in volle gang zijn. “We gaan in aangepaste vorm door“, aldus een trotse organisatie. “Maar hoe en in welke vorm is nog steeds niet helemaal duidelijk, afhankelijk van wat er mag en kan.”

Zo goed als zeker is dat de feestelijk opgetogen schepen niet van binnen te bekijken zullen zijn. Wat we ook wel weer snappen. Voor de rest van de indeling van de kerstmarkt heeft de organisatie een plan ingediend bij de Veiligheidsregio.