Poezencafé? We gingen op bezoek

Geplaatst op:
Poezencafé? We gingen op bezoek

Waarom gaan mensen naar een café wat helemaal in het teken staat van huisdieren? We vroegen het aan de bezoekers van de twee kattencafés die onze stad rijk is.

Eerder dit jaar opende Kattencafé Op Z’n Kop haar deuren in de Oude Ebbingestraat, deze week op de voet (of poot) gevolgd door Kattencafé Poeslief aan de Nieuweweg. En zo heeft Groningen er in korte tijd twee unieke cafe’s bij.

Het recept is simpel: het horecapand is ingericht als knusse huiskamer, waar katten rondlopen en behulpzaam personeel de drankjes serveert. We vroegen vijf gasten wat ze zo aanspreekt aan het concept.

 

Wendy Werink, bezoekster Poeslief

poezencafe-wendy

Waarom ga je naar een poezencafé?

“Ik ga naar een poezencafé omdat ik een hele grote dierenfan ben. Ik vind alles met pootjes, oren en een staart heel leuk. Daarom is dit café ook zo’n mooi initiatief. De katten zijn al wat ouder en dus is het geweldig dat die hier een mooi huisje krijgen.”

Wat is er in een poezencafé allemaal te doen?

“Genoeg! Ik zit hier nu even bij te kletsen met mijn vriendin onder genot van een kopje koffie. En in tussentijd veel knuffelen (kijkt naar de kat op schoot). Haha, in elk ander café zou het raar zijn als ik dat zeg, maar hier kan het.”

 

Janny Jager, bezoekster Poeslief

img_4470-1200

Wat vind je leuk aan een kattencafé?

“Het is hier heel gezellig met al die beestjes. En ze zijn er niet voor de sier, eigenlijk hebben ze ook een functie. Je gaat toch al snel praten over de poezen en zo wordt het heel snel gezellig met andere bezoekers. Iedereen hier die heeft wel iets met poezen, dus je heel snel met elkaar in gesprek.”

Stel er komt een hondencafe, zou je daar ook een kijkje nemen?

“Ja hoor, ik zou ook zeker even kijken in een hondencafé. Ik ben niet van alleen maar katten, honden vind ik ook leuk. En konijnen. En cavia’s. Haha, misschien is een caviacafé wel een leuk idee.”

 

Linda Albronda, bezoekster Op Z’n Kop

linda-albronda-in-kattencafe-op-zn-kop

Wat maakt het hier nou anders dan in een ouderwets bruin café?

“De katten, haha. Het is hier allemaal wat relaxter. Katten maken gemoedelijker en dat geeft rust. Als je met ze wil spelen of een aai over de bol, dan kan dat. Ik zeg altijd maar: katten zijn goed voor mijn psyche.”

Kom je met al die poezebeesten nog wel aan je drankje toe?

“Jawel hoor. Kijk, je moet ook niet de hele tijd met de diertjes bezig zijn. Dat vinden ze zelf namelijk ook niet leuk. Als liefhebber wil je natuurlijk gelijk naar ze toe lopen, maar je moet het doseren. En gewoon naar de poezen kijken dat is ook heel leuk.”

 

Petra Nijnhuis, bezoekster Op Z’n Kop

petra-nijnhuis-in-kattencafe-op-zn-kop

Poezencafé’s: een niche of ook leuk voor het grote publiek?

“Ik zie dat het een heleboel mensen aanspreekt. Ik kwam hier laatst een groep van zes Engelssprekende studenten tegen, op zoek naar een huiselijke sfeer. Dan is het toch mooi dat ze die huiselijke sfeer hier vinden.”

Groningen heeft nu twee poezencafé’s. Is de markt voor poezenliefhebbers daar groot genoeg voor?

“Ik denk het wel, want als het loopt, dan loopt het. En ik denk dat beide zaken nu een mooie aanloop hebben doordat het zo’n goed idee is. Als er een derde kattencafe komt, dan ga ik ook daar even kijken.”

 

Wijnna Beuving, bezoekster Op Z’n Kop

wijnna-beuving-in-kattencafe-op-zn-kop

Hoe kwam je in dit café terecht?     

“Ik werk hier vlakbij, in het UMCG. Het idee ontstond rond de lunch, via Facebook, en het leek ons gezellig om hier eens te gaan zitten. Ik wist eerst niet wat ik moest verwachten, maar het was meer een huiskamer dan ik van tevoren had verwacht.”

Oftewel: iedere dierenliefhebber in Groningen moet eens een kattencafe bezoeken?

“Ik vind van wel. Als je van katten houdt dan moet je zeker eens een keer komen kijken.”

Meer dierenliefde vind je op de Facebookpagina’s van Op Z’n Kop en Poeslief.