Vijf vragen waar Let’s Gro een antwoord op gaat geven

Geplaatst op:
Vijf vragen waar Let’s Gro een antwoord op gaat geven

Vragen over de toekomst: die staan traditiegetrouw centraal tijdens het Let’s Gro.

Inspiratiefestival Let’s Gro trapt woensdag af op meerdere plekken in de binnenstad. Vijf vragen waarop deze editie antwoord gaat geven.

 

1: Waar komt de nieuwe Oosterpoort?

Moet de nieuwe Oosterpoort gebouwd worden bij het Stadsstrand? Of toch gewoon aan de oude vertrouwde Trompsingel? Die vraag wordt steeds spannender nu de sloop van het oude pand dichterbij komt.

En daarom is Groningen uitgenodigd voor een uniek kijkje achter de schermen. Drie dagen lang nemen programmeurs Peter Sikkema, Joey Ruchtie en Yvonne van den Berg je mee achter de schermen. Zo krijg je niet alleen een unieke kijk uit de muzikale keuken, ook krijg je de kans om mee te praten over de toekomst van de Groninger muziektempel.

 

2: Wie zijn de slimste studenten?

Met een zelfgebouwde auto door de woestijn? Onze studenten gaan het doen.

Wie heeft de slimste studenten… het mbo, hbo of het wo? Die vraag gaan de teams beantwoorden van woensdag 31 tot en met vrijdag 2 november.

Tijdens een 48 uur durende battle krijgen ze problemen uit het bedrijfsleven voor de kiezen, waar ze ter plekke een ICT-oplossing op moeten verzinnen. Na twee dagen, heel wat hoofdbrekens en tientallen liters energydrink komen ze op vrijdag uit hun grot gekropen om ons op de Grote Markt te vertellen wie dit jaar de slimste studenten aflevert.

 

3: Hoe ziet de binnenstad er straks uit?

Het is al jarenlang een vertrouwd gezicht: bouwvakkers op de Grote Markt. En niet alleen daar: ook op de straten eromheen wordt hard gewerkt. En dit is nog maar het begin.

Hoe komt de binnenstad er straks uit te zien? In één van de kubussen op de Grote Markt krijg je het antwoord, want daar zie je elke dag tijdens Let’s Gro de toekomstvisie van de stad. Ook leuk: als je komende week in één van die guitige pendelbussen in de binnenstad binnenloopt, maak je een tochtje langs alle toekomstige verbouwingen (en geven de projectleiders toelichting).

 

4: Zijn we gelukkig in zo’n grote stad?

Dit jaar staat Let’s Gro in het teken van geluk. Een thema met heel wat gezichten. Is geluk bijvoorbeeld meetbaar? En wat is geluk eigenlijk? Tijdens workshops en lezingen kom je achter het antwoord. Of wordt je op zijn minst even aan het denken gezet.

 

 

5: Is er nog iets te doen voor de kinderen?

Op pad met de kids? Ook dat kan tijdens Let’s Gro. In een kubus op de Grote Markt komen volkscultuur en technische gadgets bij elkaar. En zo kun je je kroost letterlijk zoet houden met suikerspinnen in alle verschillende E-nummers of de driedimensionale wereld laten binnengaan met zo’n gek VR-brilletje.