Wat te doen op tweede kerstdag 2019 in Groningen?

Geplaatst op:
Wat te doen op tweede kerstdag 2019 in Groningen?

Want na twee dagen eten en drinken wil je ook wel even wat anders op tweede kerstdag.

Kerst is het startsein voor twee dagen lang ongekend eten, drinken en keuvelen. Maar alles verveelt op een gegeven ogenblik. Dus na een avond en een dag verwenning van de innerlijke mens, kan kan het maar zo zijn dat je je op tweede kerstdag te pletter verveelt en je de muren op je af ziet komen.

Geeft niet, we helpen je er doorheen.

 

#1: Kerstplaza

Heb je kids? Dan is Kerstplaza de komende tijd de place to be. In de reusachtige hallen wordt namelijk een kermis opgetogen, waar je kroost naar hartenlust in één van de vele zweef- of draaimolens plaatsneemt en kan zwieren en zwaaien dat het een lieve lust is. En wie op tweede kerstdag geen tijd heeft, zijn er natuurlijk genoeg andere dagen, want Kerstplaza is open van 25 t/m 30 december.

 

#2: Het wintercircus

wintercircus groningen

Waarom buiten blijven als je binnen kunt zitten? Dat moeten ze hebben gedacht bij Circus Renz, want die staan deze kerstvakantie op het Roodehaan evenemententerrein, met voorstellingen om 15.00 en 19.00 uur.

 

#3 – Schaatsen op de Grote Markt

groningen-tweede-kerstdag-4

Het kan weer! De schaatsbaan op de Grote Markt (hierboven op achieffoto) is dit jaar mooier, beter en groter dan ooit en lokt op een gemiddelde middag honderden Groningers het ijs op.

Ben je niet in topvorm? Bij de bar naast de ijsbaan staan de braadworsten en drankjes klaar. Prima plek om bij te kletsen.

 

 

#4 – Op stap

groningen-tweede-kerstdag-5

Op kerstavond is er hier en daar wel wat te doen in het nachtleven, maar verwacht geen doorsnee zaterdag. Iedereen zit aan de rollade, dus qua drukte is het te vergelijken met een doordeweekse dag. De eerste kerstdag is vaak nóg saaier, met de ene na de andere kroeg die is gesloten.

Maar tweede kerstdag? Een heel ander verhaal. Ondernemers weten dat iedereen het nu wel gehad heeft met al het familiebezoek en openen gewoon de deuren. Altijd een onwijs gezellige avond, die tweede kerstdag.

 

#5 – Boodschappen doen!

Altijd een veelgestelde vraag op Facebook op 26 december: welke winkel is open? Het antwoord: genoeg, zeker in het centrum. Tips mogen in de comments op Facebook.

 

#6 – Rondjes door het Noorderplantsoen rennen (want dat is ook mooi)

groningen-tweede-kerstdag-2

Goed, al dat eten is best lekker. Maar de pokkel moet natuurlijk wel weer slank voordat de zomer begint. Dus waarom zou je wachten?

Elk jaar op tweede kerstdag zien we in het Noorderplantsoen meer hardlopers dan op een normale dag, wat betekent dat Groningers best fanatiek met hun gezondheid bezig zijn.