Joost Marsman en Erik Mesie op de Vismarkt tijdens de Stadjersweek

Geplaatst op:
Joost Marsman en Erik Mesie op de Vismarkt tijdens de Stadjersweek

Zangers Joost Marsman (I.O.S) en Erik Mesie (Toontje Lager) spelen op donderdag 20 april op de Vismarkt tijdens de Stadjersweek.

Het programma wordt aangevuld met Swifty (Nederhop), Wander (singer/songwriter) en de Lustrumband van Albertus Magnus. De optredens zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

Organisatie door Albertus Magnus

De organisatie van de Stadjersweek is in handen van studentenvereniging Albertus Magnus, die dit jaar 120 jaar bestaat. Reden genoeg voor een feestje.

Een deel van de lustrumviering vindt natuurlijk plaats in het pand in de Brugstraat, maar de vereniging kiest bewust voor een open uitnodiging aan de stad voor de rest van de activiteiten. “Tussen Stadjers en studenten is soms frictie, wat we weg willen nemen door ons lustrum samen met de Stadjers te vieren“, aldus Sophie, vice-praeses van Albertus.

Het programma van de Stadjersweek

Een vol programma voor de hele stad: dat is de Stadjersweek in een notendop. Een enthousiaste Nyreeh Knegtering van het lustrumcomité geeft toelichting.

Woensdag 19 april

  • Soccerhouse: Een jaarlijkse terugkerend voetbaltoernooi, waarbij Stadjers het opnemen tegen tegen Albertus. “Dit jaar is deze grootser opgezet. Veertig teams, verspreid over drie voetbalveldjes, gaan de competitie aan!
  • Kinder Sport- en Spelmiddag: Een middag voor het hele gezin. “Kinderen vanuit heel de stad zijn welkom om te racen over de stormbaan, zich te laten schminken, een ritje te maken in de zweefmolen, te genieten van gratis poffertjes en hun eigen suikerspin te spinnen.”

Donderdag 20 april

  • Rondvaarttocht: Met de boot door de Groningse grachten (gratis deelname op vertoon van Stadjerspas)
  • Benefietconcert op de Vismarkt. De opbrengsten zijn voor het Beatrix Kinderziekenhuis. “Wij gaan met zijn allen geld inzamelen om een chatbox te laten ontwikkelen. Daarmee kunnen zieke kinderen met elkaar communiceren, om zo ervaringen te delen en vragen te stellen.” Presentatie is in handen van BNN-presentator Nathan de Vries.
  • Kledingmarkt Er worden nu al door veel studenten kleren ingezameld die kunnen worden doorverkocht aan het voorbijgangers, waarvan de opbrengsten ook naar het goede doel zullen gaan!”

Vrijdag 21 april

  • Daklozenlunch op de sociëteit van Albertus. “Hiervoor zijn contacten gelegd met diverse slaaphuizen, zodat zij op de hoogte zijn van hetgeen wij deze dag faciliteren.
  • Lustrummusical in HanzePlaza, waarbij Albertianen hun zang- en danstalent laten zien.
  • Open avond op de sociëteit in de Brugstraat. “Alle bewoners van de stad, die graag een kijkje willen nemen bij ons, zijn welkom voor een borrel en een rondleiding.”

Meer over de Stadjersweek lees je op Facebook

Credit foto Joost Marsman (bovenaan): Treenaks at nl.wikipedia.