Zaterdag maak je dit soort skyline-foto’s gratis en voor niets

Geplaatst op:
Zaterdag maak je dit soort skyline-foto’s gratis en voor niets

Denk aan Groningen en je denkt aan de Martinitoren. En zaterdag ga je hem gratis beklimmen. Handig voor als je een paar epische skyline-foto’s wilt maken.

Want van alle dingen die in Stad te doen zijn, is het beklimmen van de Martinitoren toch wel één van de betere bezigheden. Vijf eeuwen stadshistorie staan voor je klaar, met een trappengang net groot genoeg om een tegenligger te passeren (zolang je jezelf maar smal genoeg maakt).

Goed, je bent er een half uurtje voor aan het klimmen, maar de moeite is niet tevergeefs. Want na een dikke 255 treden krijg je dan de beloning waarvoor je het doet: een episch uitzicht over de skyline van Groningen.

Open Torendag

Normaal gesproken betaal je een handjevol euro’s om de trans van de toren te betreden, maar zaterdag gaan de poorten gratis voor je open. Aanleiding is de provinciale Open Torendag, een dag waarop meerdere kerktorens in de Ommelanden voor nop te beklimmen zijn.

De beklimming wordt aangekleed met een samenwerking tussen Martini Beiaard Groningen, het Groninger Klokkenluidersgilde en de VVV. Op vier momenten (11.00, 12.30, 14.00 en 16.00 uur) zijn er excursies naar de klokken; en stadsbeiaardier Auke de Boer vertelt over de geschiedenis van het Hemony-carillon.

En een beklimming levert dit soort plaatjes op.

skyline van Groningen en het gebouw van DOT - stadclickt grote markt en stadhuis vanaf martinitoren groningen skyline uit de lucht vanaf martinitoren 4 groningen skyline uit de lucht vanaf martinitoren 3 groningen skyline uit de lucht vanaf martinitoren 2