Doe eens gek, ga rennen in een kerstoutfit

Geplaatst op:
Doe eens gek, ga rennen in een kerstoutfit

Zaterdag niks te doen? Trek een Santa-kostuum aan en loop mee met de Santa Run Groningen.

Het idee van de Santa Run is net zo hilarisch als doeltreffend: duizenden mensen hijsen zichzelf in een kerstkostuum en rennen vijf kilometer door de stad heen. In 2015 zag dat er ongeveer zo uit:

Hi-la-risch

En reken maar dat dat voor hi-la-rische taferelen zorgt als een paar duizend mensen in rood-witte pakjes zich verzamelen op de Ossenmarkt. Het wachten is natuurlijk op de grappige botsingen of struikelpartijen die vlak na het startsein plaatsvinden, maar dat is natuurlijk niet de échte gedachte achter het event. Met de Santa Run wordt geld ingezameld voor de voedselbank, wat natuurlijk best een nobel doel is zo voor de feestdagen.

De kerstmannen aanmoedigen? Langs het parcours is genoeg plek om te kijken, te wijzen en te fotograferen. Rond 22.30 uur verzamelen de kerstmannen op de Grote Markt, en heb je mooi de tijd om de binnenstad in te duiken en al je nieuwe kiekjes op Instagram kunt zetten. Happy tagging!

Meedoen? Inschrijven kan tot en met vrijdagavond, daginschrijving is niet mogelijk. Meer info op santarun-groningen.nl en op Facebook.

Fotocredit: Me!bourne Mermaid (creative commons).