Yes! Het leukste muziekfestival van vorig jaar is terug

Geplaatst op:
Yes! Het leukste muziekfestival van vorig jaar is terug

Het straatmuziekfestival Rumbling Earth is zaterdag terug in de binnenstad. Waarom dat goed nieuws is? We leggen het uit.

Kijk: natuurlijk zijn er al een heleboel muziekevenementen. Maar er kan er altijd wel ééntje bij. Zoals Rumbling Earth, een festival waarbij komende zaterdagmiddag op bijna elke straathoek in het centrum wel een muzikant of band is te horen.

Vorig jaar was de eerste editie, dit weekend de welverdiende opvolger. De eerste editie was gezellig en druk en werd door ons ter plekke uitgeroepen tot het leukste nieuwe muziekfestival van Groningen.

 

Zo underground als het maar kan

Een middag Rumbling Earth betekent een middag van artiest naar artiest lopen. Chillen bij akoestische muziek van gepassioneerde bands en aandachtig luisteren naar het verhaal waarin de storytellers je meevoeren.

Het is een middag die opvallend ‘underground’ aanvoelt. Het langslopende winkelpubliek zal de rode draad tussen al die acts namelijk niet opvallen. Die stoppen hooguit even om te kijken, maar gaan daarna weer verder op hun route van de Hema naar de Primark. Die wéten niet eens dat er een festival gaande is.

Lees ook:  'Proeftuin' De Wijert gaat sneller van het gas af

Maar wie zaterdag naar de stad gaat om zoveel mogelijk artiesten aan het werk te zien, ziet telkens dezelfde koppen terug in het publiek. Je knikt naar elkaar en kletst even, want de meerdere toevallige ontmoetingen op één middag scheppen een band tussen ingewijden.

 

De drie tips van de redactie 

De lijst van artiesten is groot. Bijna 25 acts en een aantal spoken word performances zijn de basis. Er is bovendien ruimte voor spontaniteit, want er is een aantal momenten waarop iedereen de microfoon mag vastpakken voor een ongepland optreden.

Met zoveel artiesten is het lastig kiezen. Toch zijn er drie acts die je als muziekliefhebber gehoord móet hebben. Bindend kijk- en luisteradvies van de redactie:

  • Lou Leeuw: één van de laatste échte rock ‘n’ roll-dieren van Groningen speelt om 14.30 uur op de Vismarkt.
  • Edo de Vlieger brengt zijn geniale mix van muziek en humor om 15 uur in de Zwanestraat
  • Ten Years Today: aanstormend talent met een EP op zak en een album onderweg, om 17 uur in de Zwanestraat.
Lees ook:  Deze evenementen in Groningen zijn afgelast vanwege corona (en een paar gaan er wel door)

 

 

Timetable Rumbling Earth

Alle artiesten samengevat in één schema:

Meer over Rumbling Earth lees je op Facebook. Het festival is zaterdag van 12 tot 18 en is natuurlijk gratis toegankelijk. Voor de feestbeesten is er op vrijdag een preparty in de Machinefabriek en op zaterdag een afterparty in de Warhol.