Rrrollend Groningen, zelfs de naam is tof

Geplaatst op:
Rrrollend Groningen, zelfs de naam is tof

Foodtruckfestivals zijn helemaal in. Dit weekend is er weer eentje: Rrrollend Groningen op de Ossemarkt.

Tijdens het foodtruckfestival zie je tientallen vette wagens die zijn omgebouwd tot minirestaurants. En dat is de moeite van het bekijken waard, volgens Lizzy Schoo van de organisatie. “We houden het knus en overzichtelijk. Het festival is midden in de stad, gratis toegankelijk en we doen niet aan ingewikkelde constructies met statiegeldbekers.”

Oftewel, binnenlopen voor een leuke middag of avond. Er is eten, drinken en livemuziek, dus wat wil je nog meer. Lizzy: “Sommige mensen komen er heel even, en dat is prima. Maar je hebt ook echt mensen die vrijdagmiddag aankomen, en die we op zondagavond moeten wegvegen, haha.”

Rrrollend Groningen staat dit weekend op de Ossenmarkt

Drie gerechten die je geproefd moet hebben

Het eten is natuurlijk het belangrijkste ingrediënt van elk foodtruckfestival. En dat kan zo simpel zijn als piepers met mayo, maar er zijn ook een hoop bijzondere gerechten om te proeven. Drie tips van de organisatie:

  • The Real Gentlemen:  hier eet je Carpaccio-burger, een smakelijke burger van eigen vee
  • Mobi Food: verkoopt Langos. Dit is een Hongaars gerecht, en bestaat uit everzwijn op een bedje van bladerdeeg met toppings
  • De Ballenbar: bitterballen, maar dan anders. Verschillende vullingen, van chorizo tot geitenkaas. Een goed excuus voor een vrijdagmiddagborrel op de Ossenmarkt!

Openingstijden Rrrollend Groningen

  • Vrijdag 16 september van 16:00 tot 23.00 uur
  • Zaterdag 17 september van 12:00 tot 23:00 uur
  • Zondag 18 september van 12:00 tot 21:00 uur

Meer info op rrrollend.nl en op Facebook.