Goedkoop bier tijdens Preipop

Geplaatst op:
Goedkoop bier tijdens Preipop

Het jaarlijkse muziekfestival Preipop is dit jaar op donderdag 9 en vrijdag 10 februari.

Organisatie van de elfde editie is in handen van studentenvereniging Cleopatra. Maar verwacht geen studentikoos onderonsje, want iedere muziekliefhebber is welkom. Oftewel: goedkoop barhangen, ook voor Stadjers.

Teasen met tickets die niet bestaan

Op de website van Preipop staat heel plagerig het kopje ‘tickets’. Waarom is dit plagerig? Omdat er helemaal geen kaartverkoop is. Het is een ludieke manier van studentenvereniging Cleopatra om te laten zien dat iedereen welkom is bij de vereniging in de Kleine Pelster. Een beleid wat niet alleen tijdens Preipop geldt, maar wat het hele jaar lang hetzelfde is.

Robin Sprang van Cleopatra vertelt ons: “Het idee van Preipop is om vooral heel open, gezellig en toegankelijk te zijn. daarom is het festival ook gratis. Ook zien wij het als een ontzettend goede kans om de stad juist te laten zien dat studerend Groningen hele goede toevoegingen kan maken aan het culturele landschap van de stad.” Vandaar de uitnodiging aan het adres van álle Groningers. “We zien bezoekende Stadjers juist graag, want dat betekent dat we bestaansrecht hebben als festival.”

Drie dingen om te doen op Preipop

  1. Goedkoop barhangen: kijk, het leuke van zo’n studentenvereniging is dat ze geen winst hoeven te maken. En dat betekent dat de prijs aan de bar nét even wat lager uitvalt dan die van de grote muziektempels.
  2. Bandjes kiek’n (duh): Genoeg te zien, van singer songwriter tot snoeiharde metal
  3. Socializen met Cleo: Tijdens de eerdere edities van Preipop was ongeveer de helft van de bezoekers lid van de studentenvereniging in de Kleine Pelster. Oftewel: de andere helft kwam langs om even kennis te maken. Gluren bij de buren, maar dan met muziek erbij.

Meer over Preipop lees je op Facebook.