Pé, Rinus en een stuk of wat containers

Geplaatst op:
Pé, Rinus en een stuk of wat containers

Ze hebben het voor elkaar hoor, de mannen Rooie Rinus en Pé Daalemmer: in juli spelen ze op de Zwarte Cross. Morgen is de try-out in Café Mulder.

Het duo Pé en Rinus is al tientallen jaren wereldberoemd in Groningen. Buiten de provincie hebben ze helaas nooit de status bereikt van een Normaal, Jovink of Mooi Wark.

Maar op de Zwarte Cross houden ze wel van een flink potje dialectrock. En dus kregen onze twee volkszangers een uitnodiging om te komen optreden omringd door crossbikes, modderpoelen en feestvierende Achterhoekers.

Nieuwe oude begeleidingsband

Voor Rinus en Pé een uitstekende gelegenheid om hun oude begeleidingsband De Containers nieuw leven in te blazen. En om een mini-tour te doen in de opmars naar de Zwarte Cross. Morgenavond staan ze voor het eerst op het podium met De Containers 3.0, in café Mulder in de Grote Kromme Elleboog. “Verwacht oude hits in een dampende rockjas!“, aldus de mannen.

Mocht het je vanavond toch niet uitkomen, dan is er op 14 juli alsnog een herkansing in Vera in de Oosterstraat. Ook dat belooft een gedenkwaardige avond te worden, want nog nooit eerder stond het duo in de poptempel in de Oosterstraat. Carnaval in het Noorden, zoals de mannen dat zelf zouden zeggen.

Het optreden van Rinus, Pé en De Containers begint woensdagavond op 21 uur in Café Mulder aan de Grote Kromme Elleboog. Meer lees je (zoals de mannen het zelf zeggen) op Bekbouk.