Rennen voor zombies tijdens Running Dead

Geplaatst op:
Rennen voor zombies tijdens Running Dead

Zin in een workout zoals je die nog nooit eerder hebt gehad? Ga dan zaterdag even naar het Oude Suikerunieterrein voor Running Dead, een hardloopevenement met… zombies.

Het idee is even simpel als hilarisch: 250  hardlopers trotseren in de kou een parcours vol obstakels, terwijl ze achterna gezeten worden door 60 figuranten verkleed als zombies. De figuranten hebben hun handen onder de verf gesmeerd, dus is het gelijk zichtbaar wie gepakt wordt en wie uit de handen van de levende doden is gebleven.

Overgewaaid uit Amerika

Het idee voor de Zombie Run is ontstaan in Amerika en is omarmd door zes studenten van de opleiding Minor Event Management aan de Hanzehogeschool.

Student Jeffrey Breedenbach is één van de initiatiefnemers. “De opdracht vanuit onze opleiding was om een event voor een goed doel te organiseren. Na een brainstorm kwamen we op een hype uit Amerika: de Zombie Run. Het idee leek ons heel cool om te kijken of zoiets in Groningen aanslaat.”

Het bleek een schot in de roos, want van alle kanten klinken positieve reacties. “Mensen taggen elkaar op Facebook en we komen de hele tijd in het nieuws. Radio 538 wou met ons bellen. het AD schreef een stukje en we kwamen op nu.nl. Al die aandacht is echt heel gaaf.

Drie dingen om te doen tijdens Running Dead

  1. Zelf meerennen (duh): Meedoen is beleven. Sportieve Groningers kunnen zich tot vrijdag inschrijven en op zaterdag meedoen. Het inschrijfgeld bedraagt € 17,50 en gaat naar het Rode Kruis
  2. Zombie spelen: Ben je liever het monster dan de held? Meld je dan aan als zombie en probeer om het de renners zo lastig mogelijk te maken. Waarschijnlijk zelfs nog leuker dan als renner meedoen
  3. Aapjes kijken: toeschouwers zijn van harte welkom om de deelnemers toe te juichen. Foodtrucks zorgen ervoor dat je dat niet op een lege maag hoeft te doen.

Trainen

Voor wie meedoet heeft de organisatie nog wel een paar goede tips. Doe een goede warming-up, oefen van tevoren met het springen over obstakels, en zwengel na afloop thuis even je tv aan. Jeffrey: “Kijk veel zombiefilms, want ik denk dat dat de makkelijkste manier is om je voor te bereiden, haha.”

Running Dead vindt zaterdag plaats op het Oude Suikerunieterrein. Inschrijven kan tot een dag van tevoren op de website. Bezoekers zijn natuurlijk van harte welkom.