Op de vlucht voor Eurosonic

Geplaatst op:
Op de vlucht voor Eurosonic

Groningen is deze week de pop-hoofdstad van de wereld. Maar wat moet je dit weekend doen als je geen muzieknoot meer kan horen? 

Sinds gisteravond is Groningen in de ban van Eurosonic en Noorderslag. Hotelboten in de Diepenring, een artiestendorp op het Suikerunieterrein en overal bewegwijzering voor de duizenden popliefhebbers die Groningen overspoelen. Prachtig.

Maar stel nou dat je he-le-maal niet houdt van muziek. Kan gebeuren. Waar kan je dit weekend terecht als je de hordes mensen uit de weg wil gaan en liever een oorverdovende stilte hoort?

We gingen op zoek en vonden drie uittips waar rockende gitaren in geen velden of wegen zijn te bekennen.

 

Vrijdagavondsessie over Rodin

Beeldend kunstenaar Rodin geldt als een van de grootste beeldend kunstenaars van de afgelopen honderd jaar, reden genoeg voor het Groninger Museum om hem maandenlang te eren met een tentoonstelling.

Elke vrijdagavond vertellen Rodin-kenners hun favoriete verhaal over de kunstenaar, voorafgegaan door een Rodin-cocktail om 19 uur. Vrijdagavond is de gastspreekster Rachel Beaujean van het Nationale Ballet.

 

Ommelander Markt op het Harmonieplein

1

Een eerlijke markt op een prachtige locatie, dat is de Ommelander Markt (komende zaterdag). De plek waar boeren uit de buurt staan om hun koopwaar aan jou te verkopen. Waar je naar huis kunt lopen met piepers en peentjes, die de boer met eigen handen uit het Groningse klei ontworsteld geeft.

 

Willem’s Wereld in het Stripmuseum

Iedereen die ergens na 1996 de Panorama wel eens heeft opengeslagen, kent de olijke dikkerd Willem. Vorig jaar verscheen de duizendste aflevering van zijn strip Willems Wereld, wat reden genoeg is voor een eerbetoon. Dit eerbetoon wordt gegeven in het Stripmuseum, waar een expositie is van het werk van tekenaar Aloys Oosterwijk.