Oosterparkers houden van rode auto’s

Geplaatst op:
Oosterparkers houden van rode auto’s

Minerva-studenten gingen op zoek naar wat hun opviel aan de Oosterparkwijk. Eén van de uitkomsten: in de Oosterparkwijk houden ze opvallend veel van rode auto’s.

De studenten deden de bijzondere ontdekking toen ze de wijk uit de lucht bekeken via Google Earth. In de Oosterpark bleken ze relatief veel in rode auto’s te rijden, meer dan in welke andere Groninger wijk dan ook.

Dit feit, en nog vele anderen, wordt vanavond door de studenten gepresenteerd tijdens hun expositie in de Oosterparkheem.

 

Wonen in de Oosterparkwijk

Wonen in de Oosterparkwijk betekent wonen in één van de volksbuurten van Groningen. Het oude thuishonk van FC Groningen, de wijk van oud-oranjevoetballer Dirk Nanninga en het Waterloo van burgemeester Oudekerk: de Oosterparkwijk barst van de historie.

Hoe is het om in de Oosterparkwijk te wonen? Deze vraag stelden 32 derdejaarsstudenten van kunstacademie Minerva zichzelf. Hun missie: ga de wijk in en ontdek wat de Oosterparker bezighoudt. Waar hebben ze het over, hoe praten ze? De antwoorden legden ze in beeld vast.

 

Echt even checken

Een antwoord op de vraag waarom de rode auto’s nou zo geliefd zijn, die krijgen we trouwens niet. Maar het zijn dit soort details die zorgen dat je deze expositie vanavond écht even moet checken.

De Minerva-studenten exposeren vanavond vanaf 19.30 in de Oosterparkheem (Merelstraat 101).