Luizenmoeders uit Stad… regelen jullie woensdag de wc-rolletjes?

Geplaatst op:
Luizenmoeders uit Stad… regelen jullie woensdag de wc-rolletjes?

Alle luizenmoeders in Stad zijn woensdag uitgenodigd in het Groninger Forum. Geïnspireerd door de populaire tv-serie organiseert men woensdag een knutseldag met wc-rollen.

Het begint voor de meeste Nederlanders een vast ritueel op de zondagavond te worden: de Luizenmoeder. Vorige week zapten maar liefst vier miljoen mensen naar de AVROTROS en de kans is levensgroot dat dit aantal vanavond weer over de kop gaat. En zo breidt de hype zich in sneltreinvaart uit.

En ook de anders zo nuchtere Groningers gaan mee in de hype. Want zelfs als je niet naar de Luizenmoeder kijkt, is het onmogelijk op eraan te ontsnappen.

Ga maar na. Of je op maandagochtend nou je kids aflevert op school of het eerste kopje kantoorkoffie inschenkt… Er is er altijd wel ééntje bij die de maandag begint met een dikke Juf Ank-imitatie. “Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent“. En dat dan zo hard (en zo vals) mogelijk gezongen.

Knutselen met wc-rolletjes

Het Groninger Forum speelt handig in op de hype. Wat is het geval? Woensdag staken alle leraren in het basisonderwijs. Moet ook gebeuren. En om de kinderen uit Groningen toch een leuke dag te geven, zorgt het Groninger Forum voor Staakvermaak: een ochtend- en middagvullend programma voor de allerjongsten in de bioscoop aan het Hereplein.

Naast kleurplaten kleuren en films kijken, kunnen de kids uitgebreid knutselen. En dáár haakt het forum in op de populairste tv-serie van het land.

Geheel geïnspireerd op de populaire TV-serie De Luizenmoeder kunnen kinderen naar hartenlust knutselen met wc-rolletjes“, vertelt het Forum op de website. Dus voor wie het durft (want zo vies is het echt niet), heeft het Forum maar één oproep: “Neem je lege wc-rolletjes mee!”

De vraag is, wat doet Groningen nog meer met de serie die Nederland al weken in z’n greep houdt? Wordt er binnenkort in de Hasret een participizza gehouden? Durft iemand nog z’n kids uit te zwaaien? Kijken we al uit naar Winterklaas?

Wie het weet mag het zeggen, want met stadse Luizenmoeder-tips mag je ons altijd mailen.

Bron foto’s: AVROTROS