Laatste keer Peter Pan Speedrock in Vera

Geplaatst op:
Laatste keer Peter Pan Speedrock in Vera

De hardste rock’n’-rollband van Nederland houdt ermee op. Vrijdag 29 april speelt Peter Pan Speedrock voor de laatste keer Vera plat.

Peter Pan Speedrock rockte 20 jaar lang overal in Nederland de pannen van het dak. In Vera was de band altijd vaste gast en stond garant voor scheurende gitaren en een kolkende show. Waarom dan stoppen? We vroegen bassist Bart Geevers.

pps

Uitgerockt?

“De koek is op. Het was te lastig om door te gaan, want de neuzen stonden niet meer allemaal dezelfde kant op. Dat merk je als je samen een nieuw liedje probeert te schrijven: dat werkt niet meer. Dan kun je beter andere dingen doen. We hebben geen ruzie, maar besloten een laatste tour te doen en dan ieder ons eigen weg te gaan. We blijven muzikanten, dus er komen ongetwijfeld nieuwe bands.”

Jullie hebben vaak in Groningen gestaan. Wat zijn je herinneringen aan onze stad?

“In Groningen de kroegen langer open dan bij ons in Eindhoven. Dat is na de show toch wel fijn. Na onze optredens blijven we altijd in Groningen plakken. Meestal gaan we naar de Crowbar, en als die dicht is dan verzinnen we wel wat anders. Vera heeft slaapkamers voor de bands, dus na de kroeg rollen we ons nest in en gaan de volgende dag naar het volgende optreden.”

En het Groningse publiek?

“In Groningen is het feest altijd wel heftig.”

Wat kunnen we vrijdag van jullie verwachten?

“Hetzelfde wat wij door de jaren heen hebben gedaan: we blazen het dak eraf met een stevig potje rock ‘n’ roll. Zoals we in Eindhoven zeggen: gas erop!”

Waarom moeten we hier bij zijn?

“Omdat het de laatste keer is dat we in Vera staan. En dus ook de laatste gelegenheid om ons nog een keertje aan werk te zien.”

De Heideroosjes en Normaal zijn gestopt, Peter Pan Speedrock straks ook. Wat blijft er nog over?

“Er zijn weel goede nieuwe bands die mooi verdergaan waar wij stoppen. Check bijvoorbeeld eens de band Death Alley, want die scoren hele hoge ogen. Dat is live een steengoede band waar niemand omheen kan.”

IMG_1048

De deuren van Vera openen komende vrijdag om 20.30, entree kost € 15,50. Meer op de website van Vera.