Jarig Noorderpoort haalt Douwe Bob naar de Grote Markt

Geplaatst op:
Jarig Noorderpoort haalt Douwe Bob naar de Grote Markt

Noorderpoort bestaat 20 jaar. Reden genoeg om vrijdag een podium op de Grote Markt te zetten en daar een groot feest te vieren. 

Als publiekstrekker heeft de organisatie Douwe Bob weten te strikken. Woordvoerder Harry Bouma is blij met de komst van de songfestivalzanger. “Toen we met de organisatie van deze avond begonnen hebben we gezegd: we willen een bekende artiest. Met veel inzet is dat gelukt.”

Bewust geen besloten receptie

Een twintigjarig jubileum kun je op een hele hoop manieren vieren. Bij het Noorderpoort kiezen ze er heel bewust voor om geen besloten receptie in de kantine te houden, maar juist een feest pontificaal op de Grote Markt te geven. Woordvoerder Bouma legt uit. “Onze opleidingen werken samen met ruim tweehonderd bedrijven uit de hele provincie. Leerbedrijven, stageplekken. Daarom wilden we een feest waar we zoveel mogelijk mensen kunnen laten zien dat wij mooi onderwijs geven.” Door het jubileum op de Grote Markt te vieren, wil Noorderpoort iets teruggeven aan de stad en de provincie. “Wij krijgen geen cadeautje, wij geven er eentje weg.”

Een bijzonder detail is dat de avond voor een heel groot deel wordt gerund door de studenten zelf. In ruil voor studiepunten of als onderdeel van een stageopdracht. Bouma: “Onze studenten doen van alles. Bouwen het podium op, runnen de horeca en regelen het licht. En zo willen wij zichtbaar maken wat onze studenten in hun opleidingen leren.”

Line-up:

  • Noordpool Orkest
  • Douwe Bob
  • Mr. Polska
  • DJ StukTV

De muziekavond begint vrijdag 7 oktober om 20.30 uur. Toegang is gratis en iedereen is welkom.

Foto: Albin Olsson, creative commons.