Drie dingen om met de kids te doen tijdens de intocht

Geplaatst op:
Drie dingen om met de kids te doen tijdens de intocht

December staat voor de deur. De mutsen en handschoenen kunnen van zolder en tóch verruilt die malle Sint zijn warme huis in Spanje voor ons koude kikkerlandje. Da’s toch aardig van hem.

Volledig volgens de traditie komt de goedheiligman dit weekend aan in Stad. Paard mee, Pieten in de boten een hele hoop snoepgoed voor groot én klein.

De route:

route-intocht-sinterklaar

Blauwbekken en andere bezigheden

Voor mensen met kinderen betekent de intocht maar één ding: blauwbekken langs de route in de hoop een glimp van de Sint en zijn gevolg op te vangen. Daarom drie tips voor dingen om te doen tijdens en na de intocht.

  1. Snoep scoren: De pepernoot staat symbool voor de legende waarin de Sint een handje vol met munten weggaf aan drie straatarme vrouwen. Maar tegenwoordig is het gewoon ook heel erg lekker. De beste locaties om pepernoten te bietsen: Westerhaven, Oosterstraat, Grote Markt.
  2. De Pepernotenfabriek bezoeken: Heb je wel eens een pepernoot met sinaasappelsmaak geproefd? Loop dan even door naar de Pepernotenfabriek in de Folkingestraat, want hier hebben ze de kleine noten in meer dan vijftig verschillende smaken. Geopend tot en met half december
  3. Afterparty met kinderen: Na afloop even met de kids een kroegje pakken? Dat kan op een hoop verschillende plekken, maar nergens beter dan in familiecafé Denderz in de Westerhaven. Toegankelijk met kinderwagen en niemand die het raar vindt als je even een vieze luier moet vervangen voor een schone.

De intocht begint rond 13 uur in de Noorderhaven. Foto boven: Rudi Niemeijer